Z Directx 11 do Directx 10 lub 9c

Również chciał bym się pozbyć Directa 11. Wiem wiem że stare gry i tak używają starszych bibliotek directa 9 lecz to nie zmienia faktu że przejście z directa 9.0c na 11 kosztowało mnie ogromnego spadku fps w grach.

Gram w starszą gierkę jaką jest GTA San Andreas, nie ma ona żadnego wspomagania na nowsze directy typu 10,11 a jednak jedenastka upiększa tekstury gry tym samym zmniejszając ilość fps. na Direct 9.0c gra wyciągała mi od 80 do około 100+ fps na direct 11 nie umiem przekroczyć granicy 50 fps, średnio jest to około 38 fps… więc proszę mi nie wmawiać że direct 11 nic nie zmienia, gta nie ma wspomagania na Directx11 lecz i tak uprzykrza mi on grę dlatego pytam, jak odinstalować 11 ?

Proszę nie komentować zbędnymi postami typu "ale to i tak Ci nic nie da " lub “to nie wina directa tylko kompa/ syfu na nim”

Jeżeli ktoś wie jak odinstalować directX 11 i powrócić na directX 9.0c to proszę o wyjaśnienie mi tej czynności :slight_smile:

Nie podpinamy się do cudzego wątku.

Jeżeli chcesz mieć DX10 to zainstaluj Windows Vista, a jeżeli chcesz wrócić do DX9.0c to czeka cię downgrade do Windowsa XP.

Windows 7 ma wbudowanego DX11 i się go nie pozbędziesz.

Jeżeli twój komputer nie wyrabia przy siódemce to polecam zainstalować starszy system (XP)