Nie wiem czy było to już wcześniej czy nie gdy stał na chodniku hałas był tłumiony gdy postawiłem go na gołej podłodze czasem słychać jak pracuje dysk. Czy to normalne takie zgrzytanie słychać dysk to WD Cavier 80gb. W Evereście wszystko w normie gdy włączam kompa wykonuje testy włączone jest S.M.A.R.T. też nic nie wykrywa. Co o tym sądzicie?
Przenosi wibrację na obudowę. Buda niskiej jakości to się trzęsie.
Sprawdź czy się nie obluzował.
Podaj model zasilacza.
Obluzować się nie obluzowała raczej bo ostatnio go rozkręcałem to mocno przykręciłem.
Zasilacz podobno zły Codegen 300W.
Nie podobno, a na pewno
Ku przestrodze - tanie “zasilacze”
Codegenów 300W nie brakuje w liście spaleń.
Radzę zmianę i to szybko, na 99.99% to wina zasilacza, złe napiecia wykończyły dysk, WD po pewnym czasie zaczynają robić się głośne. Ile go masz?
Ja wiem czy takie złe… moja 350 Waży aż… z ciekawości ją wczoraj rozkręciłem… jeśli chcesz Tobi to cacko w środeczku obejrzeć to posle linka… to nie to co Codegen 250 W :F
To dawaj, dorwę jakąś cyfrówkę to zrobię mojemu, porównamy rozmiary . Ile waży mój FSP ~2kg jak go wyciągam to łatwo nie jest raz mi poleciał, ale zasiłka markowa nic nie zniszczyła, wylądawała na GF 2 i karta cała
Dziwne rzeczy się dzieją w tym kraju żeby Codegeny bronić.
mogła mechanika w dysku polecieć, SMART wtedy nic nie wykryje, a co do Codegenów zgadzam się z Tobą Tobi na 100%. Niejeden stracił płytę procesor czy grafikę przez ten zasilacz. Ja kiedyś osobiście też musiałem przez niego płytę wymieniać.
Dysk mam już ok dwa lata i zasilacz od 2002 roku.