Z Play do Plus

Obecnie jestem w Play na kartę, bywa, że internet chodzi z oporem nawet po ustawieniu automatycznego wyboru sieci.
Testuję internet od kilku dni w Plusie i mam wrażenie, że jest zdecydowanie szybszy.
Mieliście jakieś nieprzyjemności z Plusem? zwracam się oczywiście do tych którzy posiadają kartę w tej sieci.

Miałem internet z Plusa i chodził dobrze ale dużo zależy od lokalizacji nadajnika. Net z Plusa możesz sobie wziąć na 14-dniowe testy - jak ci będzie odpowiadał to zostawisz a jak nie to rezygnujesz.

Pozdrawiam!

Plusa testuję normalnie na kartę teraz. Tylko jest tyle opinii na ten temat że zgłupieć można.
Mieszkam w dużym mieście i z żadną siecią nie ma problemu jeśli chodzi o ilość nadajników.

To potestuj Plusa tak jak Playa i wybierz tego który jest szybszy.

Pozdrawiam!

W dużych miastach nie jest kwestią problem z nadajnikiem, ale jak one się zagłuszają nawzajem wraz z odbiciami sygnałów + przeszkodami. Mieszkam w mniejszym mieście i było OK z LTE od Plusa.

Mam służbowy numer w Plusie. Prywatny w T-Mobile. Z prywatnym nie mam problemów nigdzie, ze służowym zdarzają mi się “białe plamy”.

Mój osobisty ranking: TM > Orange > Plus > Play.
(korzystam z sieci każdego operatora)

Zgodnie z powyższym: przesiadka z Play na Plus będzie dobrym rozwiązaniem.

Mieszkam w takiej lokalizacji, że mam BTS wszystkich operatorów w LTE w tym Play, a Plus dalej maks w 3G/HSPA+. Dlatego się nie zdecyduje, a widziałęm jak to działa jak przyszedł koleś w sprawie ztłuczki z laptopem z wbudowanym modemem LTE od lenovo i miał Plusa, zero zasięgu, a nie wolno mu pracy wykonywac na innym internecie.

Dlatego każdy musi w swojej lokalizacji przetestować co się najlepiej nada :wink: