Zainstaluje Windowsa 11 25H2 na 24H2 przez Pobierz system Windows 11 przez Asystenta jak na dysku C mam 5,80 GB wolnego miejsca, po czym jak WIN 11 24H2 narobił burdelu?
Uaktualnienie spod setup.exe za kilka miesięcy po prostu stworzy na około 7-14 dni katalog Windows.old na potrzeby możliwości powrotu do 24H2 (można to uznać za około 15 GiB dodatkowy burdel „dash”).
Instalator oceni czy mu 5 GiB starczy (moim zdaniem nie i będziesz musiał coś wywalić lub podmienić dysk na pojemniejszy).
Raczej częściowy burdel „dash” zostanie w systemie (uaktualnienie to nie wielka jesień średniowiecza sprzątająca do ustawień domyślnych).
Pewnie wszystkie gierki waliłeś domyślnie do C:\Program Files i stąd taki efekt. Obecne gierki mają takie pojemności, że dosłownie kilka (może kilkanaście) wystarczy aby zapełnić nawet duży dysk. Na takie coś konieczny jest drugi dysk.
Nie do końca rozumiem chaotyczne pytanie, ale 25H2 będzie jedynie paczką odblokowującą, a nie nowym buildem. Insider dostaje je czasem tak, a czasem tak, bo robią spore zmiany w CBS. Docelowo 25H2 będzie mieć pewnie ze 160KB.
Jeżeli z kolei chcesz „naprawić” system nakładając nowy na stary (co jest często całkiem sensownym pomysłem), to ten Asystent istotnie pobierze nowy OS na stary nawet, gdy niemal się nie różnią - i wtedy 5GB to zdecydowanie za mało Odmówi.
A może stworzyć katalog Windows.old na partycji D?
A mogę np. przenieść cały folder Program files programem Foldermove na drugi dysk? tym sposobem mi się zwolni miejsce na C i wtedy zainstalować WIN 11 25H2?
Sprawdź, jestem ciekaw efektów
Sprawdź, ale przygotuj sobie pendrive z instalką Windowsa.
Właśnie sprawdzałem z jednym programem i dało się.
a może jednak się uda