Z xp do visty, pare pytan

Witam serdecznie, jakis rok temu kupilem nowy komputer + windows Vista Home Premium 64bit. Nie przypadla mi do gustu i wrocilem do xp, Przez rok nazbieralo mi sie aplikacji i gier (ok 20) ktore sa zainstalowane na oddzielnej partycji niz sam system. Niestety wiele gier porobilo foldery w przeroznych miescach na dysku c z ustawieniami, zapisanymi grami i roznymi innymi plikami. Generalnie instalacja visty wymaga swiezej instalacji i co za tym idzie formatu dysku c. W jaki bezpieczny sposob poprzenoscic te pliki i w jakie miejca? Sama struktura i dzialanie moich dokumentow jest troche inne niz w xp.

Jak żeś sobie sam odpowiedział na swoje pytanie :smiley: twoje pytanie jest bez sęsu a to dlatego bo :

1. Nie wiemy jakie gry masz zainstalowane.

2. Różne gry zapisują sejwy w różnych miejscach jak sam zauważyłeś.

3. Niektóre gry zapisują ustawienia w rejestrze.

4. Nie wszystkie gry idzie odpalić na Viście.

5. Vista ma inną struktórę plików niż XP a co za tym idzie inne składniki systemu są używane w grach na xp i na Viscie

6. ITD.

w sumie to masz racje, bede musial recznie poprzenosic foldery, boje sie jednak ze czekac mnie bedzie reinstalacja wielu tytulow :confused:

juz wiem, ze niektory gry mi nie pojda. Szkoda bo bardzo je lubie i gram caly czas (np:, command and counquer tiberium wars) :frowning:

Brayan , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif