Witam serdecznie, jakis rok temu kupilem nowy komputer + windows Vista Home Premium 64bit. Nie przypadla mi do gustu i wrocilem do xp, Przez rok nazbieralo mi sie aplikacji i gier (ok 20) ktore sa zainstalowane na oddzielnej partycji niz sam system. Niestety wiele gier porobilo foldery w przeroznych miescach na dysku c z ustawieniami, zapisanymi grami i roznymi innymi plikami. Generalnie instalacja visty wymaga swiezej instalacji i co za tym idzie formatu dysku c. W jaki bezpieczny sposob poprzenoscic te pliki i w jakie miejca? Sama struktura i dzialanie moich dokumentow jest troche inne niz w xp.
Jak żeś sobie sam odpowiedział na swoje pytanie twoje pytanie jest bez sęsu a to dlatego bo :
-
Nie wiemy jakie gry masz zainstalowane.
-
Różne gry zapisują sejwy w różnych miejscach jak sam zauważyłeś.
-
Niektóre gry zapisują ustawienia w rejestrze.
-
Nie wszystkie gry idzie odpalić na Viście.
-
Vista ma inną struktórę plików niż XP a co za tym idzie inne składniki systemu są używane w grach na xp i na Viscie
-
ITD.
w sumie to masz racje, bede musial recznie poprzenosic foldery, boje sie jednak ze czekac mnie bedzie reinstalacja wielu tytulow
juz wiem, ze niektory gry mi nie pojda. Szkoda bo bardzo je lubie i gram caly czas (np:, command and counquer tiberium wars)
Brayan , popraw tytuł tematu, używając przycisku