pendrive tak jakby pracuje ale nic sie nie dzieje nie ma obrazu
jest nawet hp program przeznaczony to zrobienia pendrive z biosem i tak próbowałem i tak i nic nie daje efektu
spróboje odłaczyc bateriie cmos na pare godzin i clr_cmos moze cos pomoze
Wyjmij baterie i włóż następnego dnia. Tą cmos.
Odłącz zasilanie i włączaj power, by rozładować kondensatory.
ok jutro ja zamontuje i rozładuje kondensatory przyciskiem power
tu macie sygnały
jak restartuje cmos sa dwa sygnały krótkie jak wcisne esc melodyjka a jak znowy wcisne esc pikanie wciskam f10 pikanie ustepuje
lipa roche
podczas bios recovety z przepisu AArnek pendrive pracuje wiatrak na procesorze przyspieszył komputer się restartuje ale nie ma obrazu
jak w biosie ustawałem wyłączenie portów pci-e wyłączenie karty zintegrowanej i brak mozilwosci resetu cmo i zapisalo sie na pamieci bosu to tylko programowanie piosu pomoze ??
Pomoże pisanie bez błędów.
Oj, chyba tak.
czy mozna to jakos na czuja przywrocic ustawienia fabryczne ??
nie daj to do serwisu tu nic niepomoze albo wyrzuc to na smietnik mam na mysli plyte gowna bo pewnie zaplacisz wiecej niz to jest warte
No przecież reset BIOS masz w instrukcji na stronie 83-84, ważne jest aby wcześniej odłączyć od komputera wszystkie peryferia łącznie z zasilaniem, a potem nacisnąć i przytrzymać przez 5 sekund przycisk clear cmos.
jak w biosie ustawałem wyłączenie portów pci-e wyłączenie karty zintegrowanej i brak możliwość resetu cmos i zapisało się na pamięci biosu to tylko programowanie Biosu pomoże
podczas restartu cmos komputer restartuje sie trzy razy za trzecim razem słychać dwa piknięcia wciskam klawisz esc słychać melodyjkę z biosu i brak obrazu
no chyba ze przejsciowka dvi ■■■■■■■ do karty zintegrowanej albo nie wyświtla biosu
na obudowie pisze 2xpik bios 3x3 pik karta jak podłączę kartę graficzna pika 3x długo 3x krótko jak wyciągnę ramy pika 3xdługo 2xkrótko tak jak pisze na obudowie i w instrukcji
bios recovery nie pomaga udupiłem płyte albo bios
mam jeszcze jedna opcje jak podłączę kartę graficzna pod usb adapterem może to zadziała co o tym myślicie ? adapter kosztuje grosze mogę spróbować ???