Z240 HP Workstation Tower

poprzestawiałem cos w biosie i niemam ekranu reset cmos niepomaga wyjecie baterii tez nie pomaga co moge jescze zrobic ak zrestartuje bios komputer daje dwa krótkie sygnały nastepnie chcem wejsc do biosu to słychac charakterystyczna melodyjke

i nie ma obrazu potem restartuje komputer i chcem wejsc do biosu to słychac pikanie esc potem f10 pikanie ustepuje klawiatura reaguje num lock capslosc scroll reaguja co moge jeszce zrobic

jak podłacze sprawna karte graficzna słychac trzy długie i trzy krókie pikniecia dioda od włacznika pika 3 razy na czerwono trzy razy na biało

i7 6700k 32 gb ssd 512 gb karta zintegrowana

I’d kiedy są dźwięki z buzzera w pc?
Ja by.m poduczył się pisania i ortografii.

Jaka płyta główna i proc?

Wygląda to na walnięty CPU lub GPU.

Po co przestawiasz coś w biosie skoro nawet nie umiesz pisać?

Tu masz instrukcję obsługi: https://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04897695.pdf na stronie 80 są wymieniony sygnały błędów, strona 83 reset BIOS.

przez przypadek cos złe ustawiłem
nie ma żadnych sygnałów tylko jak chce wejsc do biosu to pika jak wcisne f10 to ustaje pikanie

i7 6700k karta zintegrowana 512 ssd 32 gb ramu

zasilacz 400w 80 plus Platinum klawiatura daje znaki życia capslock działa num lock działa scrl tez działą tylko nie ma obrazu jak podłączę kartę graficzny to słychać trzy dźwięki długie 3 dźwięki krótkie tak jak bym wyłączyć w biosie pcie wyjmowałem juz baterie na całą noc i nic

rozmawiałem z serwisem pewnie trzeba wylutować kość bios i na nowo zaprogramować ale może można jakoś jeszcze podziałać inaczej

Sprawdź jak zewrzeć CMOS reset w wyżej wymienionej instrukcji.

Wtedy wróci do stockowych.

ja mam troche i ną płyte pod 33 mam Clear CMOS Button

restartowałem juz wiele razy ale niedziała

Niedziała, czy nie działa?? Spacja ci niedziała…

num lock capslock działą spacja tez ale do biosu wchodzi sie poprzez esc a potem f10

juz wiem bios rozjebany 2.2 The main area (DXE) of BIOS has become corrupted and there is no recovery binary image available. teraz niewiem czy mozna go jakos wgrac czy zaniesc do serwisu zeby wylutowali i zgrali na nowo

Rozumiem, że taki napis pojawił Ci się na ekranie. Masz tam jakieś opcje typu repair czy update bios albo cokolwiek innego?

(Używaj przecinków i kropek, to łatwiej będzie czytać).

nie mam obrazu przeczytałęm na stronie producenta takie 2 pikniecia daje mój komputer

Zrób tak: odłącz komputer od prądu, zostaw tylko jedną kość RAM (jeśli masz więcej niż jedną), odłącz wszystkie urządzenia USB od komputera, naciśnij przycisk power przy odłączonym od prądu komputerze (możesz nawet kilka razy, aby rozładować kondensatory na płycie głównej), zrób reset CMOS (przytrzymaj 5-10 sekund), podłącz komputer do prądu i włącz go.
Czy coś się zmieniło?

dwa pikniecia a jak chcem wejsc do biosu do słychac charakterystyczna melodyjke potem restartuje komputer i jak naciskam esc słcyhac pojedyncze pikniecia tak jak by chcialo wejsc do biosu klikam f10 i nic nie ma obrazu

w service pisze 33.Clear_cmos 34 ME/AMT flash overdrive 35 password jumper moze w tym flash overdrive jest nadzieja

W niektórych HP jest funkcja BIOS Recovery.

1. Wyłączasz komputer
  2. Potrzebny jest pendrive z systemem plików FAT32, czysty nie może być na nim żadnych plików lub katalogów,
  3. Kopiujesz na niego bios pobrany z strony HP, zmieniasz nazwę pobranego pliku na

BIOS_IMG.rcv

1. Podpinasz pendrive do jednego z portów USB - nie może tam być żadnego innego pendrive jak również nie może być żadnej płyty w napędzie CD jak go masz.
  2. I teraz jest kilka opcji, w niektórych nic nie musisz robić poza włączeniem komputera recovery jest wykonywane automatycznie, w niektórych trzeba jednocześnie nacisnąć zasilanie i klawisze WIN + v lub WIN + b