Za długi adres URL strony

Witam korzystam z specjalnego systemu obsługi treści na stronie lecz mam problem z tym, że wszystkie podstrony generowane przez skrypt mają okropnie długie adresy URL !

Znalazłem odpowiedzialny za to skrypt i chciał bym go jakoś zamienić lecz nie wiem jak?

Oto kod odpowiedzialny za generowanie adresu jeśli go zmieniam adresy podstron są krótsze natomiast przestają działać.

}else{

$output = str_replace("[full-link]","", $output);

}

Jak zmienić ten skrypt tak aby ten kawałek kodu generował strony ale żeby one miały krótki adres URL?

Jak zmienisz tylko skrypt generujący adresy a nie zmienisz skryptu do którego są przekazywane parametry przez adres to nie będzie działać.

Musisz zmienić mechanizmy ale to na pewno dużo roboty.

Znalazłem poradnik do tego jak to zrobić ale jest w języku angielskim

http://www.xs4all.nl/~cvdtak/mod_rewrite2mod.txt

ktoś mi powie co to za błąd :

Parse error: syntax error, unexpected '/', expecting ',' or ';' in /home/driv/domains/gametronik.pl/public_html/xxx.php on line 305

W pliku xxx.php, w linii 305 (a najprawdopodobniej przed nią) brakuje średnika lub przecinka. Bez kodu nic więcej nie da się powiedzieć.

co tu jest nie tak ?

skrypt od 320 do 325 lini

}

function title_to_id($title){

global artss/data;

if($handle = opendir($path_to_data/data"/archives"))

while (false !== ($file = readdir($handle))){

W 305 lini jest nieakceptowany znak “/”, prawdopodobnie musisz go zastąpić “,” albo “;”

Dlaczego podajesz linie 320-325, jeżeli błąd jest w lini 305 ? Najlepiej podaj cały plik a ja zobaczę gdzie jest błąd :slight_smile:

Po pierwsze nie użyłeś łączników przy łączeniu kilku stringów, a po drugie ukośnik powinieneś objąć cudzysłowem. Powinno to wyglądać tak:

$path_to_data."/data/archives"

Jak dobrze zrozumiałem to wystarczy odpowiednio przerobić plik .htaccess i element generujący linki (wedle upodobania, zachowując jednak wymagane zmienne - zgodnie z tymi zmianami uzupełniasz plik .htaccess) - “odbieranie” zmiennych pozostaje takie jak jest w tym wypadku (chyba że będziesz chciał pozmieniać nazwy odbieranych danych to wtedy bez większej edycji kodu się nie obędzie) a adresy są krótsze. Poczytaj http://internetmaker.pl/artykul/3533,4, … pache.html

Okej dzięki wszystkim już sobie poradziłem teraz mam świetne linki które mi ładnie pozycjonują stronę ;]