Dziękuję @KingTutaijn
Zrób kolejny skan
- Pobierz ADWCleaner
- Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść - Wklej plik wynikowy.
- Zrób nowy skan FRST i wstaw logi do wglądu
Dziękuję @KingTutaijn
Zrób kolejny skan
Uwaga, znów się czepiam!
Czy jak napełnisz butelkę wodą to butelka jest zużyta?
Nie można mówić o zużyciu ramu w sensie wykorzystania lub użycia!
Co do tematu, system używa tyle ile potrzebuje, nie widzę aby używał podejrzanie dużo, po zrzutach które autor wkleja, nie ma co szukać dziury w całym.
Ja zamieniłem Ublocka na Adquarda dawno temu, Ublock był żenująco nieskuteczny.
Proponuję “Wykorzystanie pamięci”
Jak zainstalowałeś ten, to się wcale nie dziwię:
https://github.com/uBlock-LLC/uBlock#installation
To jest przestarzała wersja po tym jak gorhill oddał kod w cudze ręce; ‘twórca’ “chrisaljoudi” sobie nie poradził z aktualizacją, nawet nie pomogło przejęcie przez BetaFish Inc. (“AdBlock”).
Jak chodzi o czytanie WP, to po prostu brak chętnych na regularne blokowanie reklam co 3 dni jak WP doda nową metodę na przywrócenie reklam.
Ublock origin, innego nie próbowałem.
Adquard jakiś poziom zapewnia.
Mu pewnie chodzi o pisownie:
“Adquard”
zamiast: AdGuard (“strzeż mnie przed reklamami”)
Wszystko zależy co za strony ogląda i gdzie wyciek reklam ma największy.
Chyba, że uBO obniża mu znacząco wydajność, bo ktoś blokuje coś byle jak “, bo filtr zadziałał” - niby były jakieś filtry pod niemieckie strony napisane źle, bo niby zmienne/atrybuty były bardzo ogólne to mogły powodować przeciążenia na stronie i zawieszanie przeglądarki.
Witam, masz tutaj skan z adwcleaner, nie wykrył lini Preinstaled http://www.wklejto.pl/861040
A tutaj logi z FRST po oczyszczeniu plików cleanerem Addition.txt (49,2 KB) FRST.txt (31,5 KB)
Dziękuje za pomoc,
Pozdrawiam
O tego dokładnie chodzi, odkąd używam mam spokój z reklamami.
Proszę skończyć wojnę w tym wątku o jedno słowo.
Jak już ktoś musi (byle kulturalnie), to proszę tu:
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.