Witam. Niedawno zakupiłem słuchawki 7.1 pod USB Natec Genesis HM67X. Słuchawki dobrze się sprawują, jednak dźwięk jest o wiele za głośny. Głośność w systemowym mikserze ustawiona jest na 1%, a i tak uważam że są za głośno. Nie chcę zmieniać dźwięku w programach, bo używam też głośników i musiałbym przestawiać wszystko za każdym razem. Jeżeli ktoś ma jakiś program gdzie jeszcze można przyciszyć dzwięk lub jakiś inny sposób to proszę o pomoc.
Słuchawek używam głównie w grach z TeamSpeakiem jednocześnie. Chcąc nagrać coś dla kolegów jest problem z dźwiękiem (np za głośno mikrofon, dźwięku z gry i TS praktycznie nie ma, jeżeli reguluję dźwięk tylko w tym). Ja słyszę dobrze, ale w nagraniu wychodzi co innego.
Przy 1% słuchawki powinny grać bardzo cichutko. Drivery od Genesisa zainstalowałeś?. Kiedyś miałem słuchawki stereo na USB od Manty i była podobna sytuacja. Dopiero zainstalowanie sterowników od układu dźwiękowego zainstalowanego w tamtym headsecie - chyba to była C-Media - pomagało.
tak pobrałem sterowniki od razu. jeszcze myślałem o obniżeniu napięcia w biosie (tylko nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy tak się da). Poza tym to słuchawki 7.1 więc to będzie głośniejsze nawet kolega mi mówił
znalazłem jeszcze opcję przy tytule Urządzenie wyjściowe, przyciszylem oba kanały tak samo i wyglada na to ze pomogło teraz można podnieść w systemie, ale nie rozumiem dlaczego słuchawki 7.1 mają tylko 2 suwaki.
Bo to zwirtualizowany dźwięk 7.1. W dobrym kinie domowym też masz możliwość ustawienia wszystkich kolumn/satelit z przodu słuchacza/widza w jednej linii i zwirtualizowany surround - też jest regulacja wtedy tylko 2 kanałów w przeciwieństwie to prawdziwego 7.1 gdzie satelitki masz rozstawione w ogół słuchacza/widza - wtedy każdy kanał z osobna jest do regulacji.