Chodzi o Samsung SM961. Ile maks moge za niego chciec? Poniżej stan z Crystal Disk Info na ta chwile:
To chyba wszystko zależy od szczęścia. Ja bym wystawił od 200zł i zobaczył do ilu dojdzie. Jak nie pójdzie, to bym zszedł z ceny 10% i tak do skutku
Oczywiście zainteresowanie tego typu dyskiem może być nie największe. Osoby, które świadomie chcą NVMe pewnie będą celowały w większą pojemność. Nieświadomi ogromnej przewagi NVMe kupią tańszy na SATA.
To jest SM961, a nie SM691 Jedne z najszybszych dysków na rynku, choć może nie w tej pojemności (im większe, tym szybsze). Pewnym problemem jest, że to wersja OEM i Samsung nie udostępnia sterowników.
Jakie sterowniki do tego są potrzebne?? Chyba, że ktos chce na Win 7 to odpalać
Myślałem, że 250 zł da rade biorac pod uwagę, że nowy taki na Allegro 449 zł najtaniej to 300 z wysyłką gratis tez nie jest złe jakby ktoś chciał tylko an system W teście tym crystalMark chyba sie nazywa odczyt był u mnie na PCIe 2.0 x4 1500MB/s
Test robiłem po zakupie jak był ledwo Win 10 postawiony Niestety nie zpaisałem zrzutu
Mi mało miejsca się zrobiło dlatego chciałem sprzedac. Dysk kupiony pod koniec zeszłego roku więc gwarancja jest cały czas
Napisałem wystaw od 200zł nie sprzedaj za 200zł Różne są taktyki. Np. moja żona wystawia wszystko od 1zł i najczęściej wychodzi na tym bardzo dobrze. Jak chcesz to przecież wystaw za 300 … jak nikt nie kupi to wystawisz jeszcze raz.
Ja wiem, że dysk jest szybki nie musisz mnie przekonywać Napisałem tylko, że im większa wersja tym szybsze.
Sterowniki są potrzebne. Tzn. Windows ma swoje, ale nie zapewniają one pełnej wydajności. Generalnie dyski OEM są sprzedawane producentom i mają oni sterowniki zaszyte w pre-instalowanych systemach. Dla wersji konsumenckich, tzn. 960 Evo i 960 Pro - Samsung udostępnia sterowniki na swojej stronie.
To oczywiście kwestia subiektywna, ale sporo osób ma firmy i jeśli coś nie jest na fakturę, to musi być te 50% tańsze od nowego sprzętu, aby się opłacać.
To do 961 dla windows 10 są sterowniki??
Do tego co zaznaczyłem na zrzucie bo w Google już szukałem i nothing
Powinien je dostarczyć producent laptopa. Tak jak pisałem, Windows ma swoje ale nie zapewniają one działania dysku w pełnej wydajności. Nie są one dostępne publicznie, stąd google nic nie zwraca. Chociaż wpisując np. “SM961 driver” jest wątek, w którym ktoś wyekstraktował je ze sterowników Della.
Ja mam PC nie laptopa na Asrocku
Ile maks będzie na M.2 z PCie 2.0 x4 bo takie mam na Asrocku??