Za mała głośność w słuchawkach PC

Witam.

Mam słuchawki sony Dynamic Stereo Headphones mdr-22 i mam na maxa ustawioną głośność ale to i tak dla mnie za mało, bo ja strasznie lubie słuchać głośnej muzyki przez słuchawki, w Głosnikach jest owiele głośniej ale ja chce akurat na słuchawkach PC, nawet ściągnąłem program niby do zwiększania dźwięku ale mi nie działa (mp3gain-win-1_2_5), czy jest jakiś sposób na zwiększenie głosu.??

Aha jeszcze jedno, mówili niektórzy że można zwiększyć głośność za pomocą Equeizera w winapie, ale ja nawet nie wiem gdzie to jest :|.

A czy nie wydaje Ci się, że wszyscy dookoła jakby ciszej mówili? Że pies ciszej szczeka? Może trzeba iść do laryngologa? :slight_smile:

Programowo za dużo nie pogłośnisz, gdyż w większości utworów wysokość ampliduty i tak w szczytowych momentach dochodzi do 100%. Głośność wzmacniacza układu dźwiękowego pewnie masz już ustawioną na maxa. Pozostają dwa wyjścia:

1. Podłącz słuchawki pod dodatkowy wzmacniacz.

2. Przed oddaniem się muzycznej ekstazie wycisz się kompletnie. Wówczas, gdy zaczniesz się delektować symfonią dźwięków (żeby nie powiedzieć drastycznie - decybeli), będziesz miał wrażenie mocy.

/edit/

Żeby taki audiofil nie potrafił znaleźć korektora w Winampie [-X

Ustaw skin klasyczny, patrz i ucz się.

Każda karta dźwiękowa ma swój wzmacniaczek :smiley: należy dodać, że z reguły integry grają ciszej od kart PCI.

niee, napewno słuch mam dorby Xd, nawet wujek sprawdzał, a jeszcze jedno, nie znam się tak na komputerach, gdzie jest ten wzmacniacz?

A podłączasz słuchaweczki na paneli przednim czy z tyłu? Moje wokołouszne graja zupełnie inaczej zależnie właśnie od tego gdzie je podepne. Tak jak kolega przede mną powiedział może juz coś ze słuchem nie tak :stuck_out_tongue: Nie wiem za to jak wyciszają ci te dokanałowe bo takie to chyba są. A masz jakaś karte dźwiękową czy integre?

Ps. Wzmacniacza w komputerze nie ma :stuck_out_tongue: przynajmniej ja nie słyszałem xD wzmacniacz spójrz na wiki

Dzięki sławek, g dy można było dałbym Ci pomógł, pozdrawiam :smiley:

Każda karta dzwiękowa ma swój mały wzmacniacz. Może rozwiązaniem będzie kupno głośników które mają swoją wzmocnioną linie na słuchawki(przeważnie wszystkie małe głośniczki 2.0 mają maja wyjście na słuchawki z małym wzmacniaczem), spróbuj podłączyć je do swoich głosników jeźeli mają wejście na słuchawki.

Ha ha. Dzięki. Tak jak kolega wspomniał niektóre głośniczki pozwalają na podłączenie słuchawek. Jest jeszcze jedna możliwość. Jeżeli korzystasz z Windows XP lub wcześniejszych, to być może masz ustawioną na połowę głośność toru wavetable. Sprawdź w menu start\akcesoria\rozrywka\regulacja głośności. Przy okazji wycisz nieużywane tory takie jak. mic, line_in, CD_in, aux.