Witajcie, mam do Was nietypową prośbę. Gdyby komukolwiek walał się po kątach martwy i zepsuty dysk SSD to ja chętnie na HotZlocie taki przygarnę. Nie obchodzi mnie firma czy pojemność. No i gdyby chcielibyście się pozbyć za przysłowiowe “Bóg Zapłać” pamięci ram do laptopów w pojemności 2GB i więcej to ja jestem zawsze chętny
A to ja się przyczepie - jakby komuś zalegał szrot, chętnie przygarnę Zwłaszcza, że z Pangrysem ostatnio często współpracujemy jeśli chodzi o części zamienne - także sprzęt nie ginie tylko po renowacji w mniejszym lub większym stopniu, ląduje w rękach potrzebujących
Mam dwa stare monitory CRT (jeden jeszcze nawet działa, a przynajmniej działał, jak go ostatni raz włączałem ze dwa lata temu), ale koszt transportu tego złomu przewyższa jego wartość Zalega mi też na stanie drukarka Canon iP4850 (dwa lata temu nawet sprawna była, ale przestała drukować na niebiesko, jakby się głowica drukująca przytkała albo coś w tym stylu, więc ją zastąpiłem inną).
Tzn. z monitorami CRT to chyba nie ma sensu już dzisiaj się bawić. W głównej mierze to żre dużo prądu względem monitorów bez zadka. A co do drukarki, to jeśli tylko spokojnie drukuje na czarno-biało to ma potencjał
Aktualizacja: Niestety z drukarką jest coś nie tak - wyskakuje błąd B200. W Internetach znalazłem informacje, że to może oznaczać uszkodzoną głowicę drukującą (której wymiana oczywiście jest nieopłacalna, bo sama głowica potrafi być droższa od całej drukarki).
To pozwolę sobie tutaj dodać, że szukam pamięci do starego ThinkPad T40 - cokolwiek na DDR 1. Wszelkiej maści “małą elektronikę” lubię starać się ponownie ożywić choćby na chwilę, dlatego każda padlina miło widziana