Zablokowane porty czy co?


(Trin1ty) #1

Witam

Moj problem wyglada nastepująco:

wczoraj popoludniu cos sie stalo ze przestaly mi dzialac programu p2p…

potem sie okazalo ze gg, tlen takze nie prądzi…az w koncu skaplem sie, ze nic oprocz przegladania stron na porcie 80 nie da sie robic.

Wiec zadzwonilem do swojego ISP i zglosilem to. Po czasie, oddzwonili do mnie i powiedzieli ze to cos u mnie bo u nich wszystko ok , ze mam zablokowane wiekszosc portów,a inni uzytkownicy maja wszystko w porzadku.

Wiec bawilem sie troche az w koncu sformatowalem kompa calkiem. Ale po formacie okazalo sie ze dalej to samo sie dzieje… probowalem skanowac kompa testami portow w necie i wyswietla mi ze wszystkie sa invisible oprocz 21 i 22… dodam, że nie mam wogole firewalla wlaczonego nawet tego z SP2…

Nie wiem czy mam wzywac ich zeby przejechali bo jak sie okaze ze to z winy uzytkownika to bede musial wybulic 30 zl za cos co pewnie sam moglbym zrobic…

Co robic??


(Krzysiek21) #2

Jesli format robiłes,a to bardzo pożyteczna rzecz,naprawiająca wiele problemów,a usterka nie ustapiła,to wielce prawdopodobne iz ci zablokowali porty p2p,chodziasz ten przypadek z tlenem i GG trochę dziwnie wygląda…

Hmy…zadzwoń jeszcze raz i wypytaj się ostro.

Jaki masz internet?? rozumiem iż chyba w sieci jestes??

Może za ostro łącze “paliłes” przy sciąganiu?? i przycieli cię :?


(Trin1ty) #3

Chyba nie… akurat ze sciaganiem i uploadem to sie pilnowalem zeby innym w sieci nie przeszkadzac. W dzien max 5kb tu i tu, dopiero w nocy dawalem na max łącza. Aha, i gdyby zablokowali porty p2p to by p2p nie chodzilo…a tutaj nie chodzi nic oprocz WWW,FTP,PING…nawet aktualizacje do windy sie nie sciagaja po formacie…


(Pjakobiec) #4

Witam u mnie dzieje się podobnie odpalam Azeureusa ściąga 2 min i zrywa połączenie w tym momencie przestaje chodzić GG, Skype. Jestem za Natem ale do niedawna wszystko było OK. Po kilku godzinach wszystko wraca do normy komunikatory chodzą do momentu opisanego wcześniej.:((((