Hej, mam trochę nieprzydzielonego miejsca na dysku i chciałem rozszerzyć sobie partycję systemową, jednak w zarządzaniu dyskami dostępna jest tylko opcja zmniejszenia woluminu, która działa, jednak rozszerzenie jest wyszarzone, wydaje mi się że nie widać tej nieprzydzielonej części, na dysku D działają obie opcje, jakieś pomysły? Próbowałem też z Partition Wizard, ale efekt ten sam.
Możesz zrobić screena z zarządzania dyskami jak wygląda ten obszar który chcesz rozszerzyć?
Próbowałem jeszcze kilkoma innymi programami, ale nic to nie dało, ostatecznie usunąłem partycję D, bo nie miałem tam nic ważnego i dopiero wtedy mogłem rozszerzyć partycję systemową.
No, bo byś musiał przesunąć partycje D “na koniec” dysku by się udało; myślałeś, że partycja C będzie się “pokazywała” w dwóch miejscach?
Z tego co wiem to partycja jest ciągła i nie może mieć kilku części.
Usunięcie partycji D to było raczej jedyne sensowne rozwiązanie bo nie kojarzę by dało się zmienić położenie początku partycji
W GParted jest chyba taka opcja
Ja rozszerzałem partycje tym programem (z konta administratora ) https://www.dobreprogramy.pl/AOMEI-Partition-Assistant,Program,Windows,33871.html