Nie można odnaleźć serwera
Próbujesz odwiedzić adres http://avast.pl/, który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę.
typowe objawy confickiera. aha i nigdy sam nie używaj combofixa, daj log z otl. tylko zaznacz opcje lop check oraz purity check, bo bez tego niema podstaw do szukania infekcji, i nie korzystaj na co dzień z ukrytego konta Administrator dla własnego bezpieczeństwa, najlepiej je zabezpiecz hasłem i zdeaktywuj je
Tak jak napisałem na gorze nie da rady wejsc na zadna strone antywirusowa, nod32 tez nie wchodzi…własnie chcialem sciagnac sp3 ale microsoft.com nie działa… Mozilla oraz IE nic tu nie pomaga… skanowałem kompa wiele razy wykrywało wirusa, usuwałem go potem znow skanowałem i znow byl…
Mimo iż wszystko wygląda już dobrze radzę zastosować się do instrukcji podanych przeze mnie na końcu ostatniego posta. Conficker lubi b. szybko powracać do działania.
Wykonaj: Start -> Uruchom… -> Combofix /uninstall
Wyłącz i włącz Przywracanie Systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja XP.
Ściagam własnie SP3, i chcialem sie zapytać jak go zainstalować dokladnie? Normalnie po sciagnieciu pliku odpalić go, czy trzeba usuwać SP1 i wtedy zainstalować nowsza?
Nie,normalnie zainstaluj SP3 on jest w samowyodrębniającym się pliku.Zaakceptuj licencje i normalnie zainstaluj a najlepiej to najpierw sciągnij SP2 a potem SP3
Wyłącz i włącz Przywracanie Systemu na wszystkich dyskach. Według instrukcji którą podałeś.
Pełny skan Dr.Web CureIt. Wykryto dwa wirusy.
lobdp[1].gif;C:\WINDOWS\System32\config\systemprofile\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\I02DSM3D;Win32.HLLW.Shadow.based;Usunięty.;
jnbcf[1].gif;C:\WINDOWS\System32\config\systemprofile\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\PAYXEK4E;Win32.HLLW.Shadow.based;Usunięty.;