Zablokowanie drukowania

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób zablokować możliwość wydruku w określone dni(np. Sobotę) dla jakiegoś konta. 

Z góry dziękuje za pomoc.

Przy takiej ilości informacji to chyba zamykać w soboty drukarkę na klucz… No a tak poważnie - podaj chociaż podstawowe informacje (jakie środowisko, system operacyjny, czy drukarka “idzie” przez jakiś serwer…). 

Drukarka jest w sieci lokalnej , a system operacyjny to windows7

Wątpie by drukarka lub Windows 7 posiadały opcje blokowania druku w wybrane dni. Z tego co mi wiadomo można zablokować drukarkę dla poszczególnych kont/komputerów ale jeśli chodzi o blokowanie w wybrane dni to myślę że bez programu zewnętrznego się nie obejdzie.
Jeśli chodzi o blokowanie na poszczególne konta to nie wiem jak w Windows 7 (moim zdaniem podobnie). Ale dla XP PRO:

W opcjach folderów odznacz używanie prostego udostępniania plików.
Wejdź w panel sterowania, drukarki i faksy, PPM na wybranej drukarce i Właściwości, zakładka zabezpieczenia.
Teraz pobaw się uprawnieniami dla poszczególnych użytkowników.

Z drugiej strony takie zabezpieczenie idzie banalnie ominąć więc nie wiem czy jest to warte zachodu.
Wystarczy Tryb Awaryjny > Przestawić Kalendarz > Restart i można śmiało dalej drukować.