Zablokowanie P2P w sieci lokalnej postawionej na DLink'u

Witam.

Czy istnieje mozliwosc zablokowania korzystania z programow P2P w sieci lokalnej postawionej na routerze DLink DL-604 (popularna wersja routera). Bede wdzieczny za jakas pomoc bo do szalu doprowadzaja mnie pozostali userzy. Nie moga zrozumiec ze nie sciagamy przed 22.

Pozdr.

Musisz znać porty, na których działają te programy p2p, które chcesz zablokować.

a nie czasami odwrotnie?? potry standardowo są zablokowane, a jezeli ktos chce sciagac z P2P to dopiero trzeba je odblokowac?? ?? ??

wiec sprawdz jakie masz odblokowane i troche to uciążliwe, ale do 22 je blokuj, a po 22 unlock :smiley: nie wiem czy jest cos co by mogło robić to automatycznie (w wyznaczonych godzinach). ;/ ;/ ;/

W moim D-Linku nie były zablokowane. Mam model DI-624+. Tak wygląda konfiguracja, która blokuje grę Tibia :twisted: (która działa na porcie 7171):

Screen 1

Screen 2

Po wpisaniu tych danych w menu Advanced -> Firewall pojawi się taki wpis (zaznaczony na żółto):

Screen 3

Trzeba zwrócic uwagę, by w rubryce Action było polecenie Deny (odrzuć).

Jak zobaczysz - w menu konfiguracyjnym można ustawić kiedy reguła ma być włączona (czyli będzie blokować), a kiedy wyłączona. Ustawiasz po prostu godzinę rozpoczęcia, godzinę zakończenia i dni tygodnia w których ma obowiązywać.