Zacina mi się wszystko w laptopie

Witam.

Mój laptop to Samsung Notebook R540/SA41/E452. Mam spory problem z nim, tnie mi się w sumie wszystko : jak ruszam myszką widać jak co kilkadziesiąt sekund tnie się na 2-3sekundy, tak samo jak piszę czy cokolwiek odtwarzam (muzyka, filmy), to samo jest przy otwieraniu stron int. tak samo jest gdy wlączam gry, jest to strasznie uciążliwe w sumie wszystko się zacina.

Usunęłam z kompa wszystko co niepotrzebne, zastosowałam czyszczenie cclenerem, zrobiłam defragment. dysków, skanowałam dokładnie kasperskym.

Nie wiem co mam jeszcze zrobić.

Błagam o pomoc bo nie moge normalnie kożystac z komputera.

Podaj konfiguracje tego laptopa tzn jakie podzespoły.

Intel® Core i3 CPU M380 @2,53GHz 2,53GHz

RAM 3,00GB

64-bitowy system operacyjny

Windows 7 Home Premium

Tyle znalazłam.

http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte … 13117.html Wykonaj skan tym programem.

To skanowanie się cały czas robi, czy to normalne żeby to tak długo trwało?

Podaj screena z crystal disk info skoro w HDTune nic nie ma w zakładce HEALTH

gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=5315 Mam nadzieje że o to chodzi.

Nie o to, ty pokazałas screena z HDTune a mi chodzi o to abyś pobrała program o nazwie crystal disk info i z niego podała screena :slight_smile:

gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=5317 To jest ten.

Dodane 17.01.2013 (Cz) 14:50

To jest link do screena raportu ze skanowania: gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=5318

Te pliki które wykrył to nie są takie groźne aby zacinało wszystko w lapku, sprawdź programem czy hdd nie ma bad sectorów.

Wiesz co jestem laikiem w tym temacie i musisz mi jaśniej napisać co mam zrobić :wink:

http://www.dobreprogramy.pl/HD-Tune,Pro … 12177.html tym programem robisz skan w poszukiwani bad sectorów.

Spróbuj przeinstalować system w moim przypadku pomogło

gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=5321

gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=5321

To są screeny z tego skanowania.

Dodane 18.01.2013 (Pt) 13:18

To znaczy? Jak mam to zrobić? A czy nie lepiej zrobić format dysków twardych, bo nad tym już myślałam.

Ten skan ma być z zakładki error scan :slight_smile:

gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=5323

To jest, tylko tu nic niema.

Bo musisz wcisnąć Start :idea:

gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=5323

Tylko w tej zakładce nic niema.

Cześć

A właczyłaś przycisk Start?

tak, już tak, :oops: