Zacina rozmówcę na Skype. Wina mojego kompa, nie neta. HELP


(samakiwalker) #1

Cze. Zacina/przerywa dźwięk ze Skype podczas rozmowy. Mnie słychać dobrze. Mojego rozmówcę słyszę z przerwami. Zadzwonienie na Test Skype daje ten sam efekt. W teście głos kobiecy mówi coś przez 10 sekund a następnie ja mam nagrać swój głos. Przez te 10 sekund słyszę wybrane słowa:

Witami w serw...     ... test po sygnale ...       ....zos...       .... odtworzona...

 

Na tym WiFi z którego korzystam, telefony i inne komputery nie mają żadnych problemów ze skype. Wina mojego kompa.

 

Lapek Samsung NP300E5A z winem 7 wbudowanym czyli jakiś home.

 

Czy macie jakieś pomysły co robić? Format to obecnie za duże czasowe wyzwanie dla mnie :frowning:


(drunkula) #2

Jeżeli nagrywanie w rejestratorze dźwięku nie daje takiego efektu, to sprawdź prędkość łącza na kompie, ewentualnie co jeszcze to łączę Ci obciąża na kompie. Jeżeli podczas rozmów na kompie korzystasz z kamery, a na telefonie nie - to będzie pierwszy podejrzany. Potem torrenty, programy synchronizujące lub aktualizacje (sprawdzanie lub ściąganie - tylko to drugie widać).


(samakiwalker) #3

4401830417.png

Nagrałem się w rejestratorze dźwięków windows, wszystko okej. Problem mam ze słyszeniem rozmówcy, ludzie MNIE słyszą idealnie, tak przypominam jak coś. Z kamerą czy bez tak samo. Torrentów ani p2p nie używam. Programy synchronizujące lub aktualizacje? Jak to sprawdzić? Wyczyściłem autostart jak umiałem najbardziej, update windy też wyłączony.

 

Właśnie rozmawiałem przez skype za pomocą telefonu lumia, to samo WiFi , jakość dźwięku okej. Co się dzieje? :frowning:


(drunkula) #4

A co z tą kamerą? Lumia może mieć mniejszą rozdzielczość / lepiej kompresuje obraz?


(samakiwalker) #5

Czy mam wykonać test rozmowy z WŁĄCZONĄ kamerą? DO tej pory nie używałem kamery na kompie czy w telefonie. Skype TYLKO dźwięk. A jak dzwonię na echo test skype, to przerywa dźwięk instruktażowy, a kamery w ogóle nie da się włączyć używając tego testu. Test skype raczej ma odpowiedni UP. Ze wszystkimi rozmówcami mam tak samo więc UP raczej nie jest powodem.


(drunkula) #6

Dobra, to kamere odpuść :wink:


(samakiwalker) #7

W “uruchamianie” mam tylko Elan smart pad, realtek audio i avast. Wyłączenie osłon avast nie pomogło. Wywaliłem z 10 pozycji z menadzera urządzen, komp sam sobie to zainstalował po restarcie i nadal to samo.

 

Czekam aż powiesz że został mi format :frowning:


(drunkula) #8

Nigdy nie mówię, że format jest rozwiązaniem.

 

…chociaż chwilowo mi się pomysły skończyły, to nie jesteśmy we dwójkę na forum. Zaczekaj, może ktoś kolejny rzuci myśl.


(KAZDAN63) #9

Pokaż Menedżer zadań Windows i procesy wszystkich użytkowników . SKYPE/Narzędzia/Opcje/Ustawienia audio/Pokaż opcje zaawansowane . Harmonogram zadań ?

https://picasaweb.google.com/115751777304781445158/WINDOWS702#6129414300880752610

https://picasaweb.google.com/115751777304781445158/SKYPEUSTAWIENIA


(samakiwalker) #10

Mam zdjęcia procesów, ustawień skype i harmonogramu zadań. http://pl.tinypic.com/m/iykfnm/4

Chyba możecie przeglądać 13 fotek. klik w napis skype i widać miniaturki:)


(KAZDAN63) #11

 Samsung NP300E5A z tyloma procesami “na dzień dobry” nie może działać poprawnie ! W Harmonogramie zadań nie powinno znajdować się nic oprócz zadania defragmentacji (wył) i aktualizacji czasu . Ten laptop jest zwyczajnie “zarżnięty” przez zbędne programy w autostarcie i dlatego dla Ciebie “czasu nie ma” .

P.S. Na samym dole Menedżera zadań Windows jest podana łączna liczba procesów , ale ją “obciąłeś” .