Zacinające się przeglądarki internetowe

Witam,

mam problem z przeglądarkami internetowymi. Polega on na tym, że chwilowo zacinają się one przy włączaniu niektórych stron - Youtube, Facebook, radio OpenFM czy innych - wszędzie tam, gdzie na stronie znajduje się jakikolwiek player. Zacięcie z reguły trwa jakieś 5s, potem wszystko jest w porządku na jakieś kilka sekund, kolejne przycięcie i potem już z reguły jest wszystko wraca do normy. Problem występuje zarówno na Chrome i na Firefox - z tych dwóch korzystam. System operacyjny to Win 10, sprzęt jest niemal zupełnie nowy i wydajny, tak więc przyczyna nie powinna leżeć w podzespołach. Obstawiałem problemy z Kasperskym, jednak jego wyłączenie nie polepszyło sprawy. Nie mam zbytnio pomysłów co to może być - jakieś sugestie?

Pozdrawiam

Spróbuj sobie przeskanować komputer za pomocą malwarebytes antimalware, by wykluczyć infekcję.

Posiadasz zainstalowany bloker reklam?

System był aktualizowany do wersji 1803?

Nie podałeś zestawu, a to w sumie ważne.

Podaj zestaw i powiedz kto instalował sterowniki.

Jeżeli zainstalowałeś ręcznie flash - to może być to.

Jeżeli masz wspaniałe oprogramowanie optymalizujące np od MSI - wywal.

Zestaw to HP Zbook 17 G4 - komputer służbowy, więc przyszedł do mnie z już zainstalowanymi sterownikami.

Wygląda na to, że problem został rozwiązany - zaktualizował mi się dzisiaj system, a także jakieś intelowskie sterowniki przez Windows Update i póki co wszystko wygląda w porządku, zacięcia nie pojawiają się.

Dzięki za chęć pomocy.

Pozdrawiam

1 polubienie