Zacinanie się filmów a zużycie procesora


(Andrut14) #1

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z odtwarzaniem filmów w różnych formatach i w różnych programach - wszędzie ten sam problem "klatkowania" filmu, do tego część napisów w ogóle się nie wyświetla. Co ciekawe, gdy napisów nie ma, wszytko działa płynnie. Zauważyłem, że podczas odtwarzania zużycie procesora sięga stu procent.

Można wywnioskować, że wina nie leży ani po stronie programu, ani kodeków. Przyczyną może być bałagan w systemie, ale jest on u mnie praktycznie od zawsze, a filmy szwankują od nie tak dawna.

Wklejam loga z HijackThis:

http://wklej.org/id/71480/

Komputer, rzęch bo rzęch, ale działa normalnie, tzn. włącza się powoli, wczytuje programy itd. również wolno, ale to standard od dłuższego czasu. Podaję parametry:

Intel®

Celeron® CPU 2.00GHz

1.99GHz, 256 MB RAM

Karta graficzna:

NVIDIA GeForce4 MX 440

No i tradycyjnie proszę o pomoc. :slight_smile:


(Tomj) #2

witaj-kiedys tez miewałem takie problemy,a jednak wydaje mi sie ze to wina kodeków,jesli dogrywasz je osobno to wywal je wszystkie i wgraj MEGA LITL CODECK PACK i powinno byc ok.kompa jak na filmy masz całkiem przyzwoitego.minimum do tego to 5OOmhz procek.pozdrawiam :smiley:


(Maryś) #3

Witam.

  1. jedna paczka kodeków

  2. czyszczenie rejestru, optymalizacja systemy, włączone DMA,

  3. defragmentacja dysku,

  4. wyłączenie programów działających w tle, firewall, antywirus, internet

  5. dokup jeszcze co najmniej jedną kość RAM 256MB

Powodzenia.


(Bmsiak) #4

Skoro napisałeś w tym dziale - wykluczmy wirusy.

W HijackThis usuń te wpisy:

Daj loga z ComboFix -> viewtopic.php?f=16&t=36654

Log wrzucasz na wklej.org a w poście dajesz tylko link.


(Andrut14) #5

Sorry, że piszę po tak długim czasie, ale nie miałem dostępu do swojego komputera.

Log z ComboFix: http://www.wklej.org/id/73751/

Wpisy z HijackThis usunięte.

-- Dodane 10.04.2009 (Pt) 21:36 --

Ma ktoś jakieś pomysły?

Przez ostatni tydzień komp był w naprawie, nie ma na nim żadnych wirusów. Ściągnąłem jeden pakiet kodeków. Wyłączam wszystkie firewalle itp. Nic nie pomaga, zużycie procesora nadal 100% i nadal filmy się klatkują. Nie wiem, co jeszcze mam zrobić.