Zacinanie się filmów na YouTube (na wszystkich przeglądarkach)

Mam problem, od pewnego czasu filmy na YouTube zacinają mi się, lub tracą fps’y, lub pojawia się ‘‘magiczne’’ kółko ładowania (mimo filmu załadowanego na kilka minut na przód). i działo się tak na wszystkich przeglądarkach poza MS Edge. Niedawno jednak postanowiłem przesiąść się na Linuxa, gdzie problem dalej występuje. Rzeczy, być może, ważne - problem występuje tylko przy filmach w 720p i 720p60 +, Dzieje się tak nie zależnie od systemu operacyjnego (Windows czy Linux - jedno i to samo), nie sądzę żeby była to wina wybitnie słabego sprzętu ( który niestety posiadam) bo na MS Egde wszystko działa jak należy. Proszę o pomoc jasną i zrozumiałą - w tej chwili operuję na Linuxie Mint 18.1 i jestem w nim kompletnie zielony :>

Sprawdź obciążenie procesora podczas odtwarzania filmów. Jeśli sięga 100% to masz odpowiedź lub przynajmniej jej część :wink:

Możesz też spróbować wyłączyć lub włączyć akcelerację sprzętową przeglądarki http://www.instalki.pl/demonstracje/systemowe/21666-jak-wylaczyc-akceleracje-sprzetowa.html Może tak się zdarzyć, że inne przeglądarki nie obsługują prawidłowo Twojej karty graficznej, a sam procesor nie nadąża.

Pomogło wyłączenie akceleracji sprzętowej. Przy włączonym hardware boost obciążenie CPU 1 i CPU 2 to +/- 80-95%, a po wyłączeniu nie przekracza 75% i filmy działają poprawnie - dzięki za pomoc, przeoczyłem to.

EDIT: Niestety - zacinanie ustało, ale pojawił się wyczuwalny lag i rozrywanie obrazu oraz mikro przycięcia audio.