Zacinanie się gier na Dual-Core CPU E6300


(Piotrekstx) #1

Witam wszystkich serdecznie.

Od nie dawna jestem posiadaczem nowego komputera no i wielki zapału do nowych jak i tych starszych gier poległem już na samym starcie :frowning: . Mój problem polega na tym, iż wszystkie gry jakie zainstaluję na moim komputerze przycinają się. Zacięcia te wyglądają następująco. Gdy idę, np. postacią w Quake III Arena i powiedzmy zaczynam iść w prawą stronę i szybko nacisnę przycisk w lewo to on i tak idzie mi jeszcze przez sekundę lub dwie w prawą stronę. Tak samo jest, np. przy skoku naciskam spację a on stoi i dosłownie po sekudzie/dwóch dopiero skoczy. Tak samo jest w Counter-Strike 1.6 oraz w Grand Theft Auto IV. Jest takie jak by opóźnienie w reakcji na polecenia z klawiatury. Instalowałem oczywiście sterowniki wszystkie, itp. nawet formata zrobiłem i nic...

Dane techniczne komputera:

Pentium® Dual-Core CPU E6300 @ 2.80GHz 2.80GHz

2,00 GB RAM

64-bitowy system operacyjny

Windows 7 Ultimate

Oczywiście na Windows XP Professional jest tak samo :confused:

Może macie jakieś sugestie co do tego przypadku ponieważ no kurcze już tyle próbuję i nic :frowning:

Pozdrawiam serdecznie i czekam na wasze propozycje i sugestie.


(Lukaszk 89) #2

Zainstalowałeś sterowniki do grafiki?

E:

Żeby Q3 się zacinało to nie wiem jak starą kartę graf. byś musiał mieć..


(hevet) #3

Ale modelu karty graficznej to już nie podałeś...


(Sawyer47) #4

W twoim odczuciu to jest problem z grafiką/płynnością gameplay'u czy z reakcją klawiatury na przyciskanie klawiszy? Bo to dwie różne sprawy.


(Piotrekstx) #5

Grafika to ATI Radeon HD4550 płynność grafiki jest ok i to bardzo lecz to sterowanie... :confused: A sterowniki pobrane ze strony producenta do tej karty.


(Lukaszk 89) #6

I pod system 64bit?

Podaj temp. i napięcia z BIOSu i Everesta.


(Piotrekstx) #7

Tak system 64-bitowy

Temperatura z Everesta:

Seagate ST3320418AS 32 °C (90 °F)

Typ biosu nieznane ... :confused:

Właściwości BIOS'u

Typ BIOS'u Nieznane

Data BIOS'u systemowego Nieznane

Data BIOS'u wideo Nieznane

Problemy i Sugestie

Sugestia Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today!


(Lukaszk 89) #8

Czy sterowniki ściągałeś pod system 64bit?

Włącz BIOS i z niego podaj odczyty..


(Piotrekstx) #9

Tzn. jeżeli chodzi o sterowniki to instalowałem oryginalne z płyty od Gigabyte. A to dane z BIOSU.

Znalazłem opcję:

HPET Mode [32bit mode] z możliwością ustawienia na 64

Vcore 1.252V

DDR18V 1.904V

+3.3V 3.328V

+12V 12.302V

Current CPU Temeperature 48st C


(Toffik325) #10

Pozdrawiam!


(Piotrekstx) #11

Niestety lecz aktualizacja ta nie obejmuje mojej płyty głównej mój model to GA-G31M-ES2L/GA-G31M-ES2C.

A oto sterowniki które zainstalowałem: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-64bit

8ttgugqjcl1e.jpg


(Toffik325) #12

Podaj zrzut z zakładki "Health" (nie SMART, pomyliłem się), a skan miał być wykonany w zakładce "Error Scan" (tej ostatniej). Jak wszystkie kwadraty zmienią kolor na zielony/czerwony to zrób zrzut i podaj nam tutaj.

Pozdrawiam!


(Piotrekstx) #13

Proszę o to one.

fyrjkou78umh.jpg

zq1u6u857ku9.jpg


#14

stx_13 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Piotrekstx) #15

Ok.Z edytowałem :slight_smile:


(Toffik325) #16

Wykonaj pełny skan, a nie wersję "Quick" :wink:

Zastanawiam się, czemu podświetla na żółto 0A i B8 - w obydwóch im niższa wartość tym lepiej, a u Ciebie jest 0. Dla przykładu u mnie 0A wynosi również 0 i podświetlone nie jest. Może poczekaj, aż wypowiedzą się eksperci od HDD w tej sprawie :wink:

Pozdrawiam!


(Piotrekstx) #17

Proszę bardzo.

ucncc318uvqo.jpg


(Lukaszk 89) #18

A czy przypadkiem Twoja płyta główna nie ma zintegrowanej grafiki?