Zacinanie sie i wolne dzialanie internetu

Czesc

mam stary komputer i niedawno kupilem router i mam problem z internetem chodzi on wolniej i zacinaja sie filmy na youtube i podobnych stronach czy jest jakis program ktory moze temu zapobiec??

prosze o odpowiedz

dawidos06 , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

jeżeli komputer jest stary(jak stary) to że ci się zacina np youtube to nie koniecznie wina internetu, tylko komputera

komputer ma 7 lub 8 lat(jesli dobrze policzylem)

To nadal nie jest tytuł, który łatwo kojarzy się z problemem.

Zapoznaj się z tym tematem: problem-problemie-poszukuje-szukam-t61101.html

masz odpowiedź. Możesz mieć tam sdramy:O albo już ddr. musiał byś zainwestować w kompa prawdopodobnie a nie w internet. Zresztą pokaż co masz w tym kompie

W tak starego trupa(8 lat jak na komputer to naprawdę dużo) nie opłaca się inwestować, bo choćby nawet ramy wyniosą Cię drożej jak do nowego kompa, tak więc najlepiej kupić nowy komputer, ale nie gotowy, tylko samemu pokupować części i poskładać.

Jak dokładnie internet rozprowadzany jest? Kablem czy bezprzewodowo?

system:

windows sp professional

wersja 2002

dodatek service pack 3

komputer:

Intel®

Celeron® CPU 2.00GHz

2.06GHz, 1,00GB RAM

tyle wystarczy??

kablem

Tak jak myślałem, proc i ram do wymiany co jest równoznaczne z nowym kompem, bo tak jak pisałem nie opłaca się inwestować w tak stary sprzęt.

Zarówno procek jak i ram nie mają tutaj znaczenia, ponieważ do komfortowego przeglądania internetu, oglądania filmów nie potrzeba jakiegoś niesamowicie dobrego sprzętu, wina leży zupełnie w innym miejscu. Zaktualizowałbym wpierw flash player i sprawdził komp na wirusy.

pobralem Adobe Flash Player 10.0.45.2 pomogl ten program ale jeszcze troche sie zacina

Chyba nie wiesz co mówisz. jeżeli sprzęt nie ma nic do oglądania i surfowania po necie to zostaw w swoim kompie 256 ram i zainstaluj xp. Wtedy się odezwij

sprzęt jak na wykonywanie wiele operacji nie jest zły

Mimo wszystko uważam, że przydałby się szybszy procesor i przynajmniej 2gb ramu…

co do filmow to problem rozwiazalem musialem zainstalowac Jave dziekuje wszystkim za pomoc :wink:

zainstaluj jeszcze jeden dodatek, wmpfirefoxplugin.exe ale tylko jeżeli korzystasz z firefoxa