"Zacinanie się" komputera - svchost.exe?

Od jakiegoś czasu mam problem z komputerem, który dziwnie się zachowuje. Od czasu do czasu wszystko “zawiesza się” - nie mogę nic zrobić, kursor rusza się z opóźnieniem. Zaobserwowałem, że w takiej sytuacji zużycie procesora dochodzi do 100%. Po kilku minutach wszystko wraca do normy. Takie “zawieszki” pojawiają się w różnych odstępach czasowych - mogą nie pojawić się przez godzinę, mogą co 5 minut. Formatowanie dysku nic nie dało.

http://wklej.org/id/90240e2f68 - to jest link do logów z Hijack This. Jeśli mój problem nie ma nic wspólnego z tymi logami, proszę o nakierowanie mnie na to, czym mój problem może być spowodowany.

Z góry dziękuję za pomoc.

EDIT: Zaobserwowałem, że ciągle wzrasta zużywanie mocy procesora przez svchost.exe. Im dłużej komputer włączony, tym gorzej. Windows Worms Doors Cleaner poinformował mnie o tym samym 0 tzn, infekcja w pliku svchost.exe. Jak to naprawić?

Adham

Log jest czyściutki

Przeskanuj system Ad-aware i Spybot Search & Destroy. Daj log z ComboFix.

Już wszystko jest dobrze, z Uruchom odpaliłem sfc /scannow. Trochę to trwało, ale windows chyba coś zgrywał z płyty. Potem dałem restart i od tego czasu jest ok, svchost zostaje na swoim standardowym zużyciu CPU. A, jeszcze zablokowałem aktualizacje automatyczne, ale nie wiem czy to ma jakiś związek.

AQX - poszukaj przez google o blokowaniu netbiosu i rpc w WWDC. Czasem Windows nie daje możliwości zablokowania ich i trzeba wtedy zrobić to ręcznie. Ja Ci stronki nie podam, ponieważ już nie mam jej adresu. Ogólnie, wszystkie opcje w tym programie powinny być DISABLED, czyli tak, jak są te trzy u CIebie.

Aktualizacje automatyczne możesz włączyć.