Najlepsze sterowniki dla Radeona 9550, to ATI CATALYST 5.8.
seba86mu, dzięki sprawdze i to ale narazie pociacham sobie na tym ATI 8.9 bo resetów w kompie nie mam jak wcześniej
Tutaj nie chodzi o resetowanie komputera.
Tutaj chodzi o wydajność karty graficznej w grach przy danej wersji sterownika. Radeon 9550 najwydajniejszy jest na CATALYSTach 5.8.
Testowałem tą kartę graficzną na dziesiątkach sterowników, więc nie piszę tego od parady.
Najnowsze sterowniki od ATI mogą drastycznie obniżyć wydajność tej karty.
no tak ale jak zainstaluje te 5.8 to moze mi sie komp bedzie resetował ale sie zobaczy jak tak mówisz i testowałeś to pewnie i tak jest
a dał byś namiary na bezpośredni link do tego sterownika co ci chodzi to sprawdze u siebie
-> ATI CATALYST 5.8.
Przed instalacją powyższego sterownika, odinstaluj najpierw poprzedni:
(START -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy -> ATI DISPLAY DRIVERS /usuń/).
Dodatkowo użyj programu Driver Cleaner, aby usunąć pozostałości po sterownikach.
Po instalacji powyższego sterownika i ponownym uruchomieniu komputera, zainstaluj koniecznie najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
P.S. Jeżeli po instalacji powyższego sterownika do karty graficznej pojawił się komunikat błędu cli.exe , to pobierz aplikację .NET Framework 2.0. Jej instalacja rozwiąże problem.
.NET Framework 2.0, juz mam ten programik
No i dzięki za pomoc pozdro