Nie no, dobra pośpieszyłęm się. Teraz przeanalizowałem i jestem pewien: A i B
wybieram C :
jeśli wybierzemy C to:
A - klamie
B - klamie
C - mowi prawde
D - mowi prawde
E - klamie
Klektus , ścieżka A jest niewłaściwa. Zostajesz skazany przez bogów na śmierć więc nie możesz udzielać więcej odpowiedzi.
rozumiesz to?! miałeś szansę, teraz już jej nie masz. czekaj na następną zagadkę.
A teraz ja zadam :mrgreen:
Na brzegu są: wilk, owca i sałata, musisz je tak przeprowadzić na drugi brzeg rzeki, by się nawzajem nie zjadły gdy je zostawisz same sobie(przewożąc jedno). Pamiętaj, że wilk zje owce, ale nie zje sałaty, zaś owca zje sałatę.
-
na drugi brzeg zabieramy owcę
-
wracamy
-
na drugi brzeg zabieramy wilka
-
wracamy z owcą
-
na drugi brzeg zabieramy sałatę
-
wracamy
-
i na końcu owcę.
Dobrze. Brawo freedom :mrgreen:
Dziecko, weź się więcej nie ośmieszaj i nie odpowiadaj na moje zagadki!
Don_Filippo , dobra odpowiedź.
Udało Ci się dotrzeć aż tutaj, na skraj skalistego urwiska i zarazem do najtrudniejszej próby. Po stoku pnie się aż siedem ścieżek niknących wśród mgieł i chmur. Głos mówi Ci, że tylko jedna doprowadzi Cię do celu - sześć pozostałych wije się wśród skał i przepaści, z których nie ma powrotu. Mówi również, że z siedmiu napisów umieszczonych na tablicach przy każdej z siedmiu ścieżek cztery głoszą prawdę, trzy nieprawdę.
A. Idź albo tą ścieżką (A) albo ścieżką B
B. Napis przy ścieżce F kłamie
C. Właściwy wybór to ścieżka G
D. Tę ścieżkę należy wybrać, a jeśli nie tę, to E albo F.
E. Jeżeli właściwą ścieżką nie jest ścieżka A, to jest nią C albo G.
F. Ścieżka C doprowadzi Cię do celu, a jeśli nie C to B
G. Napis przy ścieżce C kłamie.
Którą ścieżkę należy wybrać?
jestes pewien ze dobrze napisales?
Dzięki Don_Filippo , już poprawiłem
Scieżkę A
jesli A to:
A -prawda
B -prawda
C -klamie
D -klamie
E -prawda
F -klamie
G -prawda
Udało Ci się wybrać dobrą drogę. Docierasz do ukrytej w górach jaskini i zdobywasz bajeczne skarby
Przyznaj że zagadki były łatwe, wystarczyło chwilę pomyśleć. Kiedy widziałem jak wcześniej nikt nie mógł dobrze odpowiedzieć to normalnie brało mnie na śmiech.
troszke proste…
no dobra ale co z tym skarbem? mam podac nr. konta czy adres zamieszkania :lol: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Nr konta i pin :mrgreen:
Zadałbym jeszcze coś ale w innych zagadkach jest 2x więcej pisania i mi się nie chce :roll:
To niech ci się zachce
Wystarczy CTR + C i potem CTR + V
Przepraszam a gdzie w książce znajdują się te przyciski? Na okładce czy na stronie “od autora”?
To też zagadka?
Sprubujcie to rozwiazac …
…Bylo cos i nic. Cos wyfrunelo oknem, nic wyszlo drzwiami.
Co zostalo?..
Zostało “Było” 8)
???.. NIE
Pomsl dobrze… to jest bardzo prosta zagatka