Chciałbym sie dowiedzieć jak zagiąć róg na zdjęciu? Ale nie zeby to zagięcie było szare ale normalne
dzieki za pomoc
Niestety mam inną wersję photoshopa
ale tak chodzi o ten efekt. Mam wersje PL 8.0 moze znajdzie sie jakis inny? prosze!
A w 8.0 się tego nie da zrobić ?
Nie wiem ! a nie ma tutaka pl ? 
matx spróbuj zrobić tak (tutek został wykonany w PS CS2 - za pomocą narzędzia “Wypaczanie”, nie orientuję się czy 8.0 posiada takie narzędzie więc sprawdź) ale może się wskazówki przydadzą
:
-
Narzędziem Zaznaczenie prostokątne (Rectangular Marquee Tool) dokonujemy selekcji na obrazie.
-
Z menu wybieramy Edycja>Przekształć >Wypaczanie (Edit>Transform>Warp).
-
Zmieniamy położenie inteligentnych linii pomocniczych
-
Po dokonaniu edycji linii pomocniczych wciskamy Enter na klawiaturze lub wybieramy dowolne narzędzie i w
wyświetlonym oknie dialogowym akceptujemy wciskając Nadaj (Apply).
- Mając aktywne zaznaczenie używamy skrótu klawiszowego Ctrl+J lub przy aktywnym narzędziu selekcji za pomocą
prawego klawisz myszki rozwijamy menu zaznaczenia i wybieramy Warstwa przez kopiowanie (Layer via Copy).
Następnie narzędziem Różdżka (Magic Wand Tool) klikamy w zawinięty narożnik i wybieramy z menu
Zaznacz>Odwrotnoś (Select>Inverse). Wciskamy klawisz Delete na klawiaturze lub wybieramy z menu
Edycja>Wymaż (Edit>Clear).
- Z menu wybieramy Warstwa>Styl warstwy>Cień (Layer>Layer Style>Drop Shadow).
Za pomocą dostępnych parametrów ustawiamy odpowiedni cień.
-
Spłaszczamy obrazek wybierając z menu Warstwa>Spłaszcz obrazek (Layer>Flatten Image).
-
Jeżeli zajdzie taka potrzeba możemy za pomocą narzędzia Smużenie (Smudge Tool) dokonać złagodzenia krawędzi
zagięcia. Ustalamy dla tego narzędzia na pasku opcji u góry ekranu niewielką, miękką końcówkę pędzla. Zmniejszamy
Wytrzymałość (Strength) do około 15% i delikatnie rozmazujemy krawędź.
W corel photo paint jest opcja zaginania rogów.wystaczy wybranie 1 opcji a nie męczyć się tak długo jak podał Lucky Luck
w gimp’ie jest filtr “zaginający” rogi
matx , co z tego, to samo zrobisz ósemką.
a link po jakiemu jest? :?
mu chodziło o tutka do polskiej wersji PS 
wersja z obrazkami, więc na pewno nie będzie problemu 
r10 gdzie ona jest?