Zainstalowalem Partition Magic 8 na Windows 7, wyskoczyl jakis blad przy uruchomieniu, niby naprawil, ale program sie i tak nie chcial wlaczyc, pozniej chcialem go usunac, wyskakiwal jakis blad, ze brakuje jakiegos DLL nastepnie komputer sie zwiesil ja go uruchomilem i ku mojemu zdziwieniu znikly mi partycje D i E, zostala tylko C, czy ktos wie jak odzyskac tamte partycje, sa dla mnie wazne!
Co za głupie pytanie… To są moje dane, mam na nich ważne dla mnie rzeczy
– Dodane 31.03.2010 (Śr) 15:03 –
Dodam jeszcze, że te partycje chyba dalej istnieją, nie usunęły się, bo przed chwilą poprzez instalator Windows sprawdzałem i widać fakt tylko jedną partycję C, ale wolne miejsce do utworzenia partycji jest tylko 100MB (te rezerwowe).
– Dodane 31.03.2010 (Śr) 15:10 –
Zarządzanie dyskami wygląda tak, czyli niby są:
OTy - kosz.
Kliknij prawym klawiszem myszy na partycję i wybierz “Zmień literę dysku i ścieżki” i przypisz literę np. D.
Taaa… Zeby sie tak dalo latwo…
Zarządzanie dyskami
Nie można ukończyć operacji, ponieważ widok konsoli Zarządzanie dyskami jest nieaktualny. Odśwież widok za pomocą zadania odświeżania. Jeżeli problem nie ustąpi, ponownie uruchom konsolę Zarządzanie dyskami lub ponownie uruchom komputer.
OK
Próbowałem, ale nie bardzo potrafię to ogarnąć, z tego co wyczytałem to wystarczy im literki nadać, próbówałem przez program EASEUS Partition Master 5.0.1 Home Edition, ale w nim też się nie da, a wiem, że te pliki są bo przez ten program mogę przeglądać sobie drzewko partycji
– Dodane 31.03.2010 (Śr) 17:15 –
Pliki mogę odzyskać programem Active File Recovery 7.5.1, ale to potrwa kilka dni Nie ma szybszego programu?
PM nie wykrywa dysków?
Też niedawno miałem taki problem, teraz mam inny, ale o ile pamiętam w PM jest opcja przywróć zaginioną partycję czy coś takiego, w każdym razie nie rób nic na tych partycjach, bo będą nie do odzyskania, ale to chyba już wiesz… W razie niepowodzenia polecam R-studio, mi odzyskał wszystko co miałem na zaginionych partycjach