Zainstalowanie windowsa xp na viscie bez formatowania?

Czy da sie zainstalowac windowsa xp na windowsie vista (wiem ze viste bez formatowania da sie zainstalowac) bez formatowania. W wiekszosci poradników pisza ze to bla bla ze tamto. Nie chce formatowac kompa bo jest mi to nie potrzebne, a na viste mam zbyt mało ramu i procka za slabego.

Nie możesz zainstalować starszego systemu na nowszy system. Poza tym zainstalowanie “na system” będzie dawało mniejszy efekt niż zainstalowanie na czysto.

Chyba format nie jest takim procesem czasochłonnym, by nie móc poświęcić czasu na to.

nie o to chodzi że nie mam czasu tylko nie chcę mi sie przenosić plików itd

To z poziomu visty zrób druga partycję, przenieś na nią dane. Potem instalatorem xp sformatuj systemową, po instalacji systemu przywróć pliki z drugiej partycji.

Format to w tym wypadku najlepsze i najmniej problemowe rozwiązanie. Nie chce Ci się przenosić plików, a kombinując możesz narazić się na ich utratę.

bnq92 , na forum używamy polskich znaków diakrytycznych (ą, ć, ę, ń i tak dalej). Proszę - korzystając z przycisku zmien.gif

Pozdrawiam,

Dimatheus

2013-10-22 09:17

Jeden post poprawiłeś, czas więc również na drugi - prosiłem bowiem o poprawę obu postów!