Mam takie pytanko, może mi ktoś pomoże i ukierunkuje jak założyć forum . Miałoby to być malutkie forum maksymalnioe na ok. 500 postów miesięcznie. Najlepiej by było na darmowym serwerze ewentualnie za niewielką opłatą. Nie wiem jak się do tego zabrać. Szukałem w internecie wskazówek ale nic nie znalazłem.
Musisz mieć ten program. U góry klikasz na FTP (Ctrl+F) , wpisujesz dane serwera (zależy, jaki masz), najczęściej w polach wpisujesz np. ftp.nazwaserwera.pl, użytkownik, hasło… Zaznaczasz tryb pasywny.
Mam już Total Commander. Gdy rozpakowałem WinRarem plik PhpBB Przemo, to wypakowało mi się sporo tych plików. Musiałbym je wszystkie po kolei (pojedyńczo) skopiować na serwer? I jeszcze jedno: Konto WWW już założyłem i otrzymałem maila z adresem WWW i FTP. Do czego one służą. WWW to rozumiem, że to adres przyszłego forum, a FTP nie wiem do czego ma służyć? W mail’ u także pisze, że powinienem poczekać na aktywację konta, czyli nie ma sensu kopiować tych plików na serwer? Jak się dowiem, że mam już aktywowane konto, czy zostanę powidomiony mailem.