Zakłócenia blue screen'u

Witam, mam problem znów z grafiką. Oddawałam z tego powodu już komputer do naprawy, naprawili i było ok, ale znów się to dzieje.

Chodzi mi generalnie o :

i ekran :

dsc05152.th.jpg

Dodaję także informację z centrum rozwiązywania problemów :

oraz log z programu Debugging Tools for Windows :

Proszę o pomoc! :slight_smile:

Spróbuj może reinstalkę sterowników, lub po prostu wgraj nowe… być może grafika się grzeje… Sterowniki ostatnio felerne wychodzą, piszę o Nvidii

Ja posiadam ATI Radeon HD 3600 Series i stery były wgrywane ze strony producenta…

Dodane 24.03.2010 (Śr) 17:33

pomocy? miałam już jeden temat ale nikt nie pomógł : dziwny-ekran-jakby-zaklocen-restart-t350124.html

A sprawdzałaś połączenia monitora z komputerkiem???

Dodane 24.03.2010 (Śr) 19:22

Jeżeli nie rozwiąże nikt tego problemu do jutra, to pójdę do takiego kolesia ze screenami twoimi on powinien coś doradzić.

Dodane 24.03.2010 (Śr) 19:23

Dimatheus w w/w temacie doradził Tobie dobrze, jak rozwiązać ten problem.

Aha… no ja nic z tego nie rozumiem, jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o bawienie się sterowaniami… Aha i w rozwiązaniach pisze Błąd wideo…

,jest napisane, to tak na przyszłość. A sprawdzałaś połączenia monitora z komputerem? Podłącz komputer do innego monitora i zobacz czy problem występuje. I jakie sterowniki instalowałaś?? podaj mi konkretne oznaczenie, lub datę ich wydania.Zawsze podczas ściągania sterowników ze strony producenta, w tym przypadku Ati jest napisana data wydania.

Nie posiadam innego komputera żeby to sprawdzić, ale monitor jest wymieniany. Wcześniej z innymi 3 było tak samo.

Instalowałam inne, teraz w serwisie wymienili mi kartę z 2600 hd na 3600.

To screen sterownika :

ahhaaaz.th.jpg

Niestety nie. Komputer jest ciągle na gwarancji i niestety nie mogę go otworzyć. Spróbuje pobrać nowe stery i się odezwę co i jak.

Dodane 27.03.2010 (So) 15:41

http://game.amd.com/us-en/drivers_catal … on-vista32 stąd wcześniej pobierałam stery i teraz pobieram

Czy to pomoże?

http://i42.tinypic.com/2iitsm0.jpg czy jeżeli doszedł nowy folder to znaczy że tamte stery były stare?

Dodane 27.03.2010 (So) 16:11

No dobra, sterowniki są nowsze sprawdziłam, data też jest nowsza tylko… teraz komputer uruchamia się dłużej ;/ (wyłączyłam i włączyłam ponownie komputer)

wcześniej po 4 paskach diody na klawiaturze migaly i paski przeleciały jeszcze ze 3-6 razy i włączał się (szybko) a teraz… tragedia. mam włączoną usługę readyboost.

Dodane 28.03.2010 (N) 12:24

dodam jeszcze, że po instalacji wyskakuje blue screen tylko przy uruchamianiu systemu i już poprawnie się wyświetla, podaje to co zapisałam :

Dodane 28.03.2010 (N) 12:25

Ciężka sprawa, mój znajomy też twierdzi, że to wina sterowników…A do deinstalacji użyłaś jakich narzędzi??? wyczyściłas pozostałości po nich w rejestrze?

Tak odinstalowywałam Driver Sweeperem, potem CCleaner, i nowe. Na razie jest ok, ale plik dalej siedzi i nie odinstalowywał się… coś by się stało jakbym go usunęła ręcznie?

Dodane 30.03.2010 (Wt) 13:13

Dodam że zrobiłam podobny wątek tu : http://www.searchengines.pl/index.php?s … ntry594253 ale też nic konkretnego… dalej to się dzieje nawet po odinstalowaniu i instalacji od nowa…

Daj screen tego pliku, który chcesz usunąć oraz jego właściwości, chodzi mi o usadowienie.I mam rozumieć, że narazie jest wszystko okey ?

Niestety nie. BS dalej są … tam mi radzą już co innego… mam kiepski zasilacz Mode com FEEL i musze go wymienić, lecz komputer jest chyba na gwarancji jeszcze no i nie wiem co zrobić. Przeczytaj najnowsze posty.

A ja Tobie nie radzę zrywać plomb, ponieważ potem będziesz miała problemy z uznaniem gwarancji.I nie jestem pewien ale nie bedzie to zasilacz. Powodów może być wiele, przegrzewająca się karta, zły kabel łączący monitor ze stacjonarką, wadliwe sterowniki, błędy w rejestrze lub też wirusy. Zrób nowy temat i wrzuć log z gmer’a oraz otl. I niech ktoś kompetentny to sprawdzi.

to na pewno nie wirusy. ale ok zrobię tak. gmera nie będę używała, bo miała BS po nich, i na pewno nie posiadam żadnego rootkita :d

Jeżeli droga kolezanko masz po nich blue screeny, to jest wina gdzieś w systemie, być może również masz rootkita’a :smiley:

Nie raczej nie. Skanowałam kompa MBAM i nic nie ma. to nie sprawa wirusowa. raczej hardware ale ciężko mi jest znaleźć przyczynę ;/

A komu nie jest ciężko:/ Słuchaj, pod viste nie wyszły sterowniki w pełni kompatybilne pod Twoją grafikę, może to dlatego, Odinstaluj w trybie awaryjnym sterowniki od grafiki, wyczyść rejestr http://www.dobreprogramy.pl/RegSeeker,P … 2055.html.. następnie znów zainstaluj sterowniki od grafiki, najlepiej, do tego użyj programu, który wyszuka najbardziej aktualne http://www.driver-soft.com/ co do keya to pisz do mnie prywatna wiadomość, jakbyś nie znalazła. Może to pomoże, trzeba próbować. Natomiast mam jedno pytanie, jak często występują te ,ekrany śmierci, i w jakich sytuacjach.

Jak włączam komputer. Tylko podczas włączania po pasku przelatującego. Już to robiłam no ale ok, spróbuje.

Dodane 23.04.2010 (Pt) 14:53

Witajcie ponownie, otóż myślałam długo nad kupnem nowego zasilacza lecz niestety nie stać mnie na razie na nic ;/

więc zrobiłam po swojemu i przeniosłam plik atikmpag.sys na pulpit i BLUE SCREENA NIE MA. Komputer się szybciej uruchamia ale… ale… nie ma AERO GLASS, i okna strasznie się przycinają i nie mają płynności jak przy aero… co teraz mam zrobić? nie przywrócę tego pliku ;/