Mam w GeForce MX 400/400 - przepotopowa jak widać.
Chciałbym ją zmienić na coś nowszego i jest tutaj pytanie czy karta, żeby była kompatybilna z moim starym sprzętem musi być tej samej firmy co wcześniejsza?
Sprzętowo odpadam więc może ktoś mi wytłumaczyć ta kwestię?
A powiedz jakie są Twoje oczekiwania wobec tej karty? Bo faktycznie Twój Geforce to prawie prehistoria Czy masz konkretny powód do przesiadki? Np. czy jakieś gry, w które chciałbyś pograć nie działają, albo kupiłeś LCD i karta nie wyrabia z rozdzielczością? Moja siostra miała niedawno przechodzonego GF 4mx440 i jedyne co mu mogłem zarzucić (biorąc pod uwagę możliwości reszty sprzętu) to to, że nie dało się płynnie oglądać filmików w wyższych rozdzielczościach, choćby z YouTube. A z obsługą multimediów i ■■■■■ółkowatych gierek dawał sobie radę.
Wez radka x1650 pro. Wrzucilem go ponad rok temu do mojego starego kompa, ktory nadal jest na chodzie i wciaz jest uzytkowany. Wspolpracuje z Athlonem XP 2000+ 1,67@1,75 i calkiem niezle komp daje rade. Zmienialem te sama karte i wydajnosc znacznie wzrosla. Na tym kompie chodzi CoD2, CoD4 MW, Gothic 3, Fifa 10, NFS Most Wanted, NFS Carbon, 3DMark06 bez problemowo odpala i wyswietla wynik koncowy, nie pamietam ile bylo punktow, ale chyba cos kolo 3000. Polecam x1650 pro
Monitor (Flatron 776FM), (na linuksie nie wyrabia z rozdzielczością i wielkością liter).
Jak widać jest to też powiązane z karta, z którą ma problemy z obsługą.
Dysk ma badsectory.
Ramu chciałbym również dokupić bo mam tylko 512 MB.
Więc tak naprawdę sprzęt chcę wymienić pod linuksa(Ubunt, Mint, Mandriva itd). Bo jedynie w tej chwili mogę używać tylko windows xp co na obecną średnio mnie urządza.