Ja bym kupił HP Elitedesk 800 G5 w obudowie SFF. Szukałbym jak najtańszego bo osobno dokupiłbym do niego dysk SSD oraz napęd DVD. Chodzi o to, że te firmy handlujące sprzętem poleasingowym wsadzają tam najtańsze dyski.
Z Twojego punktu widzenia masz rację - z mojego patrzę, by nie komplikować sobie zadania. Samo dokupienia dysku, wybór, zlecenie montażu, dokupienie napędu czy choćby przełożenie z kompa ( zlecenie usługi ) = wątpliwa zabawa i opłacalność. Skoro na sprzęt
dają 24 mies. gwarancji to chyba badziewia nie wsadzają - tak sobie myślę
Już przeżyłam odzyskiwanie danych z pendraka za 6 stów, wiec szybko nauczyłam się kopiować dane na których mi zależy. Z dyskami jest jak z życiem - nikt nie ma gwarancji, że
przeżyje choćby kilka następnych lat w zdrowiu jak i że coś w kompie nie stworzy problemu ( vide forum DP )
Na co zwrócić szczególna uwagę żeby zminimalizować ryzyko ?
Wybierasz najtańszego HP o którym pisałem. Kontaktujesz się ze sprzedającym i uzgadniasz, że chcesz mieć w tym urządzeniu nowy napęd dwdrw oraz dysk ssd Samsunga z serii pro. Jeśli sprzedawca odmówi to kontaktujesz się z następnym wedle klucza cenowego.