Witam poszukuję Laptopa w budżecie do 2500zł. Jeśli chodzi o przeznaczenie to takie dosyć ogólne z małym naciskiem na photoshop. Laptop też musi pociągnąć jakieś podstawowe gierki typu LOL. Zależy mi bardzo na tym też aby laptop miał bardzo łatwy dostęp do chłodzenia procka bo jak wiadomo czyszczenie wentylatora jest sprawą dosyć częstą w tych konstrukcjach. Z własnego doświadczenia wiem jakie to ważne, ponieważ posiadam acera w którym trzeba praktycznie odkręcić wszystko oprócz matrycy aby się tam dostać.
Z mojego rozeznania wychodzi na to że w tym budżecie króluje lenovo z mx250. Chociaż nie wiem jak to jest z tym dostępem do wentylatora.
Jeżeli chodzi o serię Ideapad pod maską wygląda to OK, da się połapać.
Co do samego MX250, odradzam - jeszcze energooszczędną trafisz i minimalnie lepiej od Ryzenowej integry wyjdzie. Z budżetem 2500 zł jesteś na granicy, jak poszukasz MOŻE znajdziesz coś z 1050/rx560 na wyprzedażach / promocjach. Ewentualnie pomyślałbym z zakupem za miesiąc o 100 zł droższego. M250 a prawdziwa karta to różnica ze 2x.
Druga sprawa: na 100% 15? Bo do grafiki takie lekko…kurduplowate.
Akurat nie, H jest wysokonapięciowe 4 rdzenie/8 wątków to specyfikacja już OK.
Jako, że to seria Ideapad 330-15, to mogę na 99% zagwarantować, że po prawej stronie będzie kieszeń na CD- zobacz fotki. Wkładasz tam chińską przejściówkę ( Micro SATA 7+6 Male to SATA 7+15 Female Adapter Serial ATA Converter for Lenovo 310 312 320 330 IdeaPad 510 5000 Circuit Board) i bez problemu podpinasz HDD. U mnie działa.
Tak szczerze mówiąc to strzelałem z tym znaczeniem literki H XDD. Ale fajnie jak ktoś mądry się wypowie, dzięki za pomoc już wiem czego mniej więcej szukać.
Tylko w przypadku ww Lenovo jest problem z matrycą, posiada przeciętny TN. Jeżeli pracujesz z grafiką tym bardziej na ekranie z laptopa to może być uciążliwe.
Osobiscie uwazam ze lepiej wybvrac z mocniejszym prockiem, - podpinac podcas pracy zewnetrzny monitor - a z czasem jak sie pracuje bez monitora - wymienic matryce na porzadna IPS