Witam! Ostatnio zakupiłem laptopa i z nudów postanowiłem sprawdzić specjalnym programem klucz systemu Windows XP HE zainstalowanego w systemie… ku mojemu zdziwieniu okazał się zupełnie inny niż ten na certyfikacie. Sprawdzałem zainstalowany system i jest w 100% legalny. Czy to oznacza, że mam dwie licencje… jedną pół legalną bez certyfikatu i zainstalowaną na kompie, drugą legalną z certyfikatem lecz klucz ten nie został jeszcze nigdzie wykorzystany.
Co do zakupu to kupiłem NetBook’a od Asus Eee PC 904HD: Procek 0.9, 1 GB Ram’u, 160 GB dysk, i Windows XP Home Edition SP3. Przypomnę o tym, że system który działa na tym laptopie jest oryginalny lecz zainstalowany na innym kluczu niż ten z naklejki.
Dobrze że poruszyłeś ten temat, mam taką samą sytuację,
W niedługim czasie chciałbym sformatować dysk i zainstalować Windowsa takiego jaki jest oryginalnie zainstalowany na moim laptopie ale z jakiejś płyty (nie z obrazu na ukrytej partycji za pomocą funkcji przywracania).
Tu pojawia się pytanie jakiego mam użyć klucza, tego z nalepki czy taki jaki pokazuje mi program do odczytu klucza ?