Witam. Zakupiłem nowy komputer oczywiście składak. O to parametry
Procesor : I3 4160 3,6ghz
Pamięć ram : 4gb ddr3 goodram
zasilacz 500w crosiar
Dysk twardy Seagate 1tb 7200
Obudowa Trace cruze
Płyta Gigabyte
Chciałbym teraz dokupić karte nie za drogą na sam początek do 230zł . Myślałem nad MSI radeon R7 240 2gb ddr3/
Zastosowanie : Obróbka filmów amatorska typu 18-mnastki , zgrywanie kaset VHS na DVD . Gry typu AC3 .
Czemu na razie taką tanią . Ponieważ nie mam wiecej kasy i chcę w miarę wydajną oraz tanią na początek kupic potem jak będe miał wiecej kasy to wymienie na karte typu R7 260x OC .
Chce zakupić dlatego też że na zintegrowanej karcie z I3 4160 cieżko się gra w gry typu AC3 czy też nawet World of Tanks.
Pozdrawiam i myślę że mi pomożecie z wyborem karty oraz życzę wszystkim Forumowiczom wesołych świąt oraz Szczęsliwego nowego roku
R7 240 to słabiutka karta, szkoda pieniędzy. Wersja GDDR5 1GB jeszcze jakoś ujdzie, ale DDR3 2GB to zupełna porażka.
http://allegro.pl/gigabyte-radeon-6750-oc-1gb-ddr5-hdmi-dvi-gw-i4929226912.html - dość wydajna karta, do tego 30 dni gwarancji, więc widać sprzedawca ma zaufanie do sprzętu. No i tę kartę - w przeciwieństwie do R7 240 - spokojnie sprzedasz za podobną cenę, więc łatwiej będzie Ci się przesiąść na R7 260X. z AC3 czy WoT na pewno sobie poradzi.
Generalnie, sugeruje Ci polować na HD 5750/5770/6750/6770, bo te karty dość łatwo dostać do ceny, o której mówisz, a na pewno łatwo będzie je sprzedać. No i oferują one przyzwoitą wydajność.
Nie wiem, zwykle dają. Tylko że instalacja ich mija się z celem, bo zazwyczaj są ostro przestarzałe - lepiej po prostu pobrać ze strony producenta, bo tam masz dostęp do najnowszych.