Zakup nowej nagrywarki LightScribe czy Labelflash?

Właśnie mam pytanie jaka nagrywarkę wybrać LightScribe czy Labelflash?

LightScribe produkuje Lite-On a Labelflash NEC i NECA nagrywarki mi się nie podobają z wyglądu.

Nagrywarki z technologią Lightscribe produkuje też LG, Asus i Samsung. Ja osobiście odradzam Lite-On’a. To już lepsze są LG.

Osobiście wolę Lightscribe’a i tą bym Ci polecał. Według mnie lepiej wygląda płytka jak jest w odcieniach szarości niż w odcieniach niebieskiego. Zależy co kto woli. Porównaj sobie jak wyglądają obie opcje i wybierz. Co do producenta to polecam LG tak jak kolega wyżej. Nigdy nie miałem z nimi problemów.

Ja również wybrałbym Lightscribe:)

kolega ma taką nagrywarkę i jest z niej bardzo zadowolony:)

Mam Light Scribe od roku na LGH20 i jestem zadowolony.

Etykiety mogę wypalać za pomocą Nero7, albo SURETHING LABELER 4 (wersja 5 jest już płatna).

Polecam ten programik, bo ma bardzo duże możliwości - dużo większe niż Nero jeśli chodzi o wypalanie etykiet - a przy tym jest darmowy.

Zorientuj się też w cenach płyt LightScribe i Labelflash bo jak ja kupowałem nagrywarę kilka miechów temu to sprzedawca odradził mi Labelflasha ze względu na dosyć wyższą cenę płyt.

Już postanowiłem już kupię Lite-On LH-20A1H mam CD-RW i sie nie zawiodłem

Złączono Posta : 09.07.2007 (Pon) 18:08

A 5 wersja to czym się różni??

niczym poza grafiką strony. :slight_smile:

Aha, czyli to sie nazywa , SURETHING LABELER 4 (wersja 5 jest już płatna), nie ma go w necie w wersji Trial?

:o :?: :?:

w necie :stuck_out_tongue:

http://www.lightscribe.com/DownloadSect … index.aspx

Hehe spieszyłem sie pisać, ale już błąd poprawiłem :smiley:

Dzięki za linka fajne rzeczy są:-D

To tez są w innych kolorach płyty?

Złączono Posta : 12.07.2007 (Czw) 2:37

A mam Nero 7.9.6.0 Premium pasuje do tego?

Zrobiłem w nim Nero CoverDesigner na próbę, i nie zapisał pliku do jpg, tylko inny co sa 4CD i Okładki?

Light-Scribe bo jest popularniejsze i wspierane takze na linuksie.

LG ma fajne te nagrywarki.

To Nero jak najbardziej pasuje.

Zapewne stworzyłeś nie projekt LightScribe tylko projekt naklejki na płytę i okładki do pudełka. LightScriba będziesz mógł tworzyć chyba dopiero po zainstalowaniu sterowników do LS, wówczas w Nero uaktywnią się wszystkie opcje związane z obsługą LS.

No i projektu w Nero raczej nie zapiszesz jako .jpg tylko .ncd (Nero CoverDesigner).