Zakup pamieci RAM

Witam!

Mam plyte głowna asus p5vdc-tvm se, w niej 4 sloty na kosci RAM. W Dwóch slotach mam dwie takie same pamieci : DDR2 PC2 - 4300 (266 Mhz). Zamierzam do tego dokupic przynajmniej z 1 GB dodatkowej pamieci. Tylko nie za bardzo wiem jak to dobrac z tymi czestotliwosciami i wogole. Moge prosic o jakies propozycje bo nie za bardzo sie na tym znam.

Screen z CPU-Z:

67293038.jpg

Zwróć uwagę, że ta płyta chyba ma 2 x DDR2 i 2 x DDR - to są różne typy pamięci i w danej chwili możesz używać tylko jednego rodzaju. Do tego ta płyta obsługuje max 2 GB pamięci czyli np 2 x 1 GB. Czyli możesz dokupić 1 x 1 GB, wyjąć jedna obecnie zamontowaną i cieszyć się w sumie 1,5 GB, lub kupujesz 2 x 1 GB, wyjmujesz obie obecne i cieszysz się 2 GB pamięci RAM

czyli co mam zrobic ?

Dopisałem w poprzednim poście.

Aha. No to powiedzmy ze bym kupil dodatkowe 1 GB. I teraz pytanie. Jak to jest z tymi czestotliowciami zeby bylo dobrze ?

Dodane 22.02.2010 (Pn) 14:35

??

Jeżeli zostawisz tą pamiec 512 MB, która jest na screenie to najlepiej kup pamięć 1 GB, żeby miała taką samą częstotliwość.

Czyli musze kupic pamiec 1 GB 266 Mhz ?

Tu masz do wyboru: http://www.allegro.pl/27743_pc2_4200_53 … 43&order=p tylko wybierz sobie pojemność.