Sorry, że się czepiam, ale jedna licencja=jeden komputer (OEM,BOX) chyba, że się kupuje licencję MOLP na określoną liczbę stanowisk lub tyle pudełek z systemem ile potrzeba (albo ma się podpisaną umowę z Microsoft, wtedy można dostać na licencji CORP)
Z całym szacunkiem Punisher… przeczytaj jeszcze raz do czego się odniosłem i co napisałem… nijak ma się to do licencji na jeden komputer, obojętnie czy OEM, BOX czy MOLP…
:roll:
@ SilberPunkt sorka źle cię zrozumiałem
SilberPunkt , chyba ode mnie oczekujesz odpowiedzi, jest to ogólne ograniczenie tego systemu, dla potwierdzenia:
Ale to wcale nie jest równoznaczne z tym że w sieci firmowej może działać tylko 5 komputerów z Win XP HOME. Może być ich nawet 100 ale tylko 5 się będzie w danym momencie łączyło.
Jak by szukał analogii w linku którym podałeś, maksymalnie w sieci firmowej mogło by działać tylko 10 Win XP Prof co jest totalną bzdurą.
Reasumując nie ma limitu stanowisk na których jest zainstalowany win XP Home w firmie.
#-o faktycznie “wiedziałem że biją, nie wiedziałem tylko w którym kościele.” ja przekręciłem, a w teksty dokładnie się nie wczytywałem, moje przeoczenie i moja wina, przepraszam za wprowadzenie w błąd. ![-o<