Witam chciał bym kupić Windows 7 ULTIMATE za ok 700zł z tego co słyszałem to 7 to taka rozszerzona Vista lepsza grafika itp. i jeszcze 1 podobno aktualizacje do 7 nie są darmowe z tego co się skarżą niektórzy posiadacze.
Czy może lepiej jakiegoś fajnego xp home premium czy coś innego ja posiadam xp professional chyba 2008.
Chłopie, z twojej wypowiedzi wynika, że masz bardzo blade pojęcie o systemach Windows. Poczytaj najpierw sobie co nieco o różnych wersjach Windows, a następnie porównanie możliwości poszczególnych edycji wybranego OSu i wtedy zdecyduj.
Jak masz duży dysk twardy(Chodzi mi o pojemność, więcej na: http://www.dobreprogramy.pl/Windows-zuz … 16717.html)to tak… jakbyś chciał instalować Vistę. To jest tak jak piszesz :o (Poza tym, że “żre” za dużo pamięci Ram. vista oczywiście). Chyba nie ma takiego systemu jaki masz zainstalowane :lol: wersja Windows XP została stworzona w 2002 roku.(Chyba, że moje informacje są zbyt stare…)
Wersja Ultimate tylko i wyłącznie się opłaca jeżeli jesteś menagerem jakieś sieci internetowej, i wykorzystujesz komputer do profesionalnych operacji. Jak jesteś przeciętnym użytkownikiem: Internet, Word, kilka Gier to Home Edition w zupełności wystarczy
Mam 4BG ram ale i tak obsługuje 3,25 500gb dysk twardy. a z tym xp to mi sie porąbało z vistą troszkę mam normalnego xp professional z pakietem skórek dodatkowych. Sorki jeszcze raz porąbało mi się zdarza się. To mówcie czy się 7 opłaca czy jakiegos xp home premium??
Jezu, przecież wiadomo że jak mówimy o XP Home to mówimy o Home Editon. Faktem jest że jest to wersja której brakuje kilka mniej istotnych funkcji a fakt że kolega się pomylił mówiąc Home Premium zamiast Home Edition nie zmienia faktu że większość znas wie o co chodzi. Nie musisz tak się uczepiać szczegółów