Co zrobić? Jak powrócić do poprzedniego profilu? Dodam, że dysk był skanowany Avastem i po skończeniu właśnie jakby wywaliło profil. Windows 8.1.
Hej,
Nie pomogło.
Miałeś zainfekowany profil.Uruchom CMD jako administrator (ppm na menu start), następnie wpisz: bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy i zatwierdź enterem. Zrób reset> przy wczytywaniu systemu kliknij na F8 ( będzie po staremu tryb awaryjny). Uruchom w trybie awaryjnym i utwórz sobie nowe konto.
I wtedy utracę wszystkie pliki, które mam na profilu?
Będziesz mógł sobie z starego profilu skopiować
Dobra. A wytłumaczysz, w jaki sposób lub podrzucisz jakiś link, gdzie jest wytłumaczone?
“C:\Użytkownicy\Twoje stare konto\AppData\Local” i “C:\Użytkownicy\Twoje stare konto\AppData\Roaming” w tych folderach masz wszystkie ustawienia do programów. Wybierasz sobie folder od programu, który Cię interesuje i przenosisz do swego profilu w ten sam folder( Local i Roaming)
Uruchomiłem system w trybie awaryjnym, mam to okienko, gdzie tworzy się nowy profil, klikam “Dodaj nowego użytkownika w ustawieniach komputera”, ale mogę naciskać tak 10 razy, a ono i tak się nie otworzy. Tylko tak jakby miga, nie włącza się.
Dzięki. Wszystko działa.