Otóż posiadam aparat Samsung Pl70 . Kupowałam go nie cały rok temu kilka mies. po kupnie zdjęcia wychodziły okropnie zamazane szczególnie na smarcie i auto gdy tylko przybliżę a potem oddalę zdjęcie calutkie zamazane i jedyne co mogę zrobić to wyłączyć aparat i tak w kółko . Lecz niedawno zdecydowałam się na oddanie aparatu na gwarancję po 2 tyg. wrócił ze Szczecina aparat z dokumentami na których pisze że wszystko jest ok a w razie ponownego wysłania grozi mi kara. I teraz już sama nie wiem co zrobić . Czy ustawia się to gdzieś czy po prostu jest to usterka i tak już zostać musi? :?:
Dokładnie tak ci napisali że w razie ponownego odesłania grozi kara?? Sprzęt jest na gwarancji i jeżeli uważasz że coś jest nie tak to masz prawo wysłać. To się nadaje do rzecznika praw konsumenta :!:
– Dodane 12.07.2011 (Wt) 12:06 –
ja bym wywołał te zdjęcie i tak kilka innych żeby pokazać że każde zdjęcie tak wychodzi. Chyba że masz włączony tryb macro itp…
Dokładnie nie pamiętam wszystkich spostrzeżeń osoby odsyłającej aparat ale o to chodziło ponieważ oni tylko włączyli pstykneli fotkę i uznali że skoro im wyszła normalna to jakieś wandale robią sobie z nich jaja .
ale właśnie nie każda fotka tak wychodzi dopiero jak przybliże a potem wrócę do podstawowej odległości lub zrobię większą ilość zdjęć ale wtedy odsyłając ten nieszczęsny aparat zostawiłam specjalnie w galerii kilka zamazanych fotek.
A do tego muszę dodać że jak mu już tak odbije z tymi zdjęciami wtedy wszystko w oddali jest zamazane lecz szczegół np palec jest bardzo ostro i dokładnie ujęty .