Chcę sobie zakupić nową płytę główną, jednak kompletnie się na tym nie znam, stąd ten post
Moja obecna płyta to VIA P4PB 266E, jaką byście mi poradzili zakupić płytę główną, aby nie zmieniać pozostałego sprzętu (mniej więcej lepszy odpowiednik obecnej płyty)?
To jest podsumowanie z EVEREST’u. Jeśli chodzi o kwotę to za czymś niedrogim, bo sam muszę zarobić zrywaniem owoców, a kwota ta będzie chyba niska ;). Nie zależy mi na jakiejś takiej ‘super’ płycie…
Na Twoim miejscu na razie nie zmieniałbym płyty.Nie warto wymieniać płyty na przestarzały socket.Uzbieraj trochę i kup sobie płytkę na socket AM2 tylko wtedy musisz wymień większość części (procek,grafa,pamięć) Jak chcesz koniecznie teraz modernizować kompa to wymień procka na jakiegoś pentiuma 4. Chociaż za dużo CI to nie da
Niekoniecznie chcę modernizować koma, ale jestem do tego zmuszony, bo już od dwóch lat komputer mi się zawiesza albo sam resetuje podczas grania, działaniu w PS, a także podczas włączania… często nie chce się “załączyć”. Kiedyś formatowałem dysk to podczas formatowania mi się zawieszał. Nie wiedziałem w czym tkwi problem popytałem się kumpli (gwarancja się już skończyła), i zawsze się pojawiała płyta główna teraz mnie to maksymalnie wkurzyło i chcę coś z tym zrobić, więc postanowiłem wymienić płytę główną, bo jak już wspomniałem jestem kompletnie zielony ze znajomości sprzętu ;]
Najlepiej kupić nowy komputer mi zależy na usunięciu tylko tej usterki, a nie podkręceniu kompa, bo ma mi jeszcze służyć przez niecałe 2 lata, a w ciągu roku szkolnego to bardzo rzadko z niego korzystam…
No jak nie chcesz modernizować a tylko go naprawić to zacznij od zmiany zasilacza na Fortrona 350W HLN lub Delte 400W oba zasilacze są w równej cenie na allegro około 50zł Bo ten co masz teraz to jest najgorszy z najgorszych
A robiłeś w między czasie formata?
Sprawdź czy na płycie nie masz wylanych kondensatorów