Zamknięty port w uttorencie

witam!

wczoraj zainstalowałem utorrent na nie moim kompie w Anglii i pozmienialem w ustawieniach utorrenta, śmigało elegancko, bardzo szybko, a jak prawdzałem czy port jest otwarty, to pisało że ok, i był zielony haczyk w programie.

dzisiaj włączam torrenta, i na dole jest czerwony wykrzyknik, a port jest chyba zamknięty, kumpelk ma avasta i zapore systemową, w ustawinioach torrenta ustawiłem, żeby dodało do wyjątku zapory, nie wiem jaki jest dostawca internetu, ale na pewno nie przez telefon.

jak moge otworzyć spowrotem ten port? u

Sprawdź ustawienia Zapory systemu Windows czy rzeczywiście utorrent jest dodany do wyjątków. Sprawdź też czy avast nie blokuje tego programu. Ale jeżeli sprawdzisz/sprawdziłeś i jest OK, to najprawdopodobniej, odkrywając możliwości jakie daje p2p :wink: wkurzyłeś providera internetu i ten po prostu zablokował porty po swojej stronie. I wtedy w zasadzie nic nie zrobisz. Oprócz zmiany dostawcy na takiego, który nie stosuje takich praktyk. Niestety (albo stety, zależy jak na to spojrzeć) niektórzy admini sieci/dostawcy internetu blokują programy p2p, albo wychodząc z (w sumie niesłusznego) założenia, że służą tylko do wymieniania się nielegalnymi plikami albo ze względu na dość duży ruch, “zapychanie się” łącz i trudności ze “sprawiedliwym” podziałem pasma powodowane przez te programy.

więc tak, avast to na pewno nie jest, zapora też nie, dostawca też tego nie zrobił, dowiedziałem się że to jest z firmy telekomunikacyjnej, chyba NTL, ale widze że tu stoi router, pisze na nim " Ethernet Broadband ROuter" firmy D-Link , gdzie moge sprawdzić czy to czasem nie przez ten router?

Jeżeli masz dostęp do panelu konfiguracyjnego tego routera (to znaczy znasz hasło i nazwę użytkownika) to właśnie tam. Jak to zrobić (i co sprawdzić) znajdziesz albo w instrukcji sprzętu albo na tej stronie.

Chociaż, jeżeli w pierwszym poście napisałeś “całą prawdę i tylko prawdę” :), to ja mam wątpliwości czy to router. Pisałeś przecież, że dzień wcześniej wszystko działało mniej więcej OK i nie pisałeś nic o zmianie jakichkolwiek ustawień routera.

dzień przed wszystko było ok…

Możliwe, że router wywalił się. Zaloguj się do niego i sprawdź czy jest ok. Ewentualnie reset routera i sprawdź wówczas.

a jak sie logować do routera? przez przeglądarke? nie znam adresu

Powinien być w instrukcji. Jeżeli jej nie posiadasz, znajdź konkretny model na stronie producenta.

Spróbuj

192.168.1.254

Znajdź jaki to jest model D-Linka. Naklejka powinna być gdzieś pod spodem.