Witam, przez przypadek wyprałem dzisiaj rano pendrive taki http://www.allegro.pl/item504526905_salon_kingston_dt100_pendrive_2gb_20mb_fvat_24h.html czy jest jakiś sposób na przywrócenie jego działanie nie chodzi mi nawet o dane na nim zachowane??
wysuszenie. wez go w spirytus. spirytus nie zawiera wody i do tego ja z niego wyciagnie. tylko przemyj dokladnie ten pendrive … i potem go zostaw na kilka dni na wysuszenie. :-D, tylko nie na grzejniku. poloz go na polce. w temp pokojowej tak z 3-5 dni niech sie suszy.
A może być spirytus salicylowy bo tylko taki mam i jak długo ma leżeć w tym spirytusie??
Ja 3 tygodnie temu wyprałem mp4. Proszek chyba zrobił swoje:)
CZYSTYM SPIRYTUSEM> :lol:
Najlepiej to spróbuj wciągnąć go z tej rozsuwanej obudowy i przeczysć całą płytkę spirytusem. Poczekaj kilka dni i sprawdź
spirytus zawiera wodę najlepiej odczekać i może akurat chociaż małe szanse ale kto wie
ty zawierasz wode,! czym suszysz telefon np? po zalaniu? wycagasz baterie i obmywasz go spirytusem! bo spirytus pochlania wode. obmyj wlasnie jak podal juz ktos zebys zdjal obudowe i polal spirytusem, potem poczekaj kilka dni… i zobacz czy dziala:) potem daj znac… co i jak
J.w spirytusem przemyć, ew. wodą destylowaną(w ostateczności). Najlepiej byłoby wsadzić go do wanienki ultradźwiękowej, ale przy pendrivie szkoda z tym zachodu.
Dobra zrobiłem tak jak kazaliście z tym spirytusem na piesze za jakieś 3 dni czy to coś dało
ja nie napisałem że tak sie nie robi tylko że spirytus zawiera wodę bo nie masz dostępu w warunkach domowych do 100% spirytusu jak już tak chcesz brać wszystko na poważnie
Ja mojego Kingstona wyprałem już ze 4 razy. Za każdym razem suszyłem go może z 1 dzień. Śmiga już tak ponad 0.5 roku
Po paru godzinach od zamoczenie znowu działa