Zamula kompa.. log - czy dobry?


(Sketchofdream) #1

Moj komp od jakiegos czasu bardzo wolno chodzi mimo ze nie powinien.. jak zaladuje sobie wszystkie smieszne procesy to zuzycie procka = 100% i po jakims blizej nieokreslonym czasie sie resetuje. Wkleilam loga jak wszyscy co maja tu problem. Czy ktos moglby mi powiedziec co moge z tym zrobic? Prosze o pomoc


(Gutek) #2

Optymalizacja XP: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=76580

wpisy hijackiem usuń,a plik recznie w trybie awaryjnym


(Sketchofdream) #3

C:\WINDOWS\System32\lpmh.dll

ten plik mam usunąć w trybie awaryjnym recznie?

//przepraszam za ulomnosc.. ale ja sie na tym nie koniecznie znam


(Gutek) #4

Tak usuń w trybie awaryjnym :slight_smile:


(Sketchofdream) #5

... :frowning:

moj komp dalej lazi na 100% procka

ale moze to dlatego ze nie ma pliku C:\WINDOWS\System32\lpmh.dll

tak wiec nie moglam go usunac :expressionless:


(Myszonus) #6

Ściagnij Killbox'a uruchom --> zaznacz opcje "Delete on Reboot" i "all files" --> w polu "Full path of file" wklej :

C:\WINDOWS\System32\lpmh.dll

Klikasz "X" i reset kompa.


(Gutek) #7

czytaj uważnie, nie rób OT-ów, nie będę powtarzał :evil:


(Sketchofdream) #8

to nie takie proste z tym killbox'em

sciagnelam uruchomilam zastosowalam sie do instukcji..

juz ma sie uruchamiac raz jeszcze a tu co?

PendingFileRenameOperations Registry Data has been Removed by External Process!!

no a jak ja tego nie wywalalam to gdzie to jest i co z tym dalej zrobic?


(Gutek) #9

Start >>>Uruchom>>> regsvr32 /u lpmh.dll i wtedy użyj Killbox'a


(Sketchofdream) #10

wkleilam w uruchom regsvr32 /u lpmh.dll

ale wyrzuca mi: Funkcja LoadLibrary("lpmh.dll") nie powiodla sie - Nie można odnalezc okreslonego modulu.


(Gutek) #11

Daj log z Silenta - http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654


(Sketchofdream) #12


(Gblade) #13

log czysty, miałeś wkleić loga z silent runners


(Sketchofdream) #14

nie miałEś tylko miałAś...


(Gblade) #15

zmieniałeś miejsce pliku hosts ?

Sprawdź czy jest w C:\windows\System32\drivers\etc


(Sketchofdream) #16

w tym folderze jest tylko

services

networks

protocol

lmhosts

ja niczego nie zmienialan, nie przesuwalam, nie usuwalam... nie wiem..

komp mi sie niby juz nie restartuje co chwila a procesor niby dobry tyle ze jak chocby na start klikne to zuzycie wskakuje na 100% na jakis czas.. muli sie strasznie...


(Gblade) #17

edytuj plik hosts w notatniku znajdujący się w C:\WINDOWS\nsdb

Jego wnętrze powinno wyglądać tak:

Jeśli jest innaczej to wywal i wklej to co zacytowałem. Zapisz i przenieś plik do folderu:

C:\Windows\System32\drivers\etc

Później otwórz notatnik i wklej:

Plik>>>zapisz jako>>zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki>>>zapisz pod nazwą FIX.REG i uruchom


(Sketchofdream) #18

u mnie nie ma takiego pliku... ;/


(Gblade) #19

Użyj opcji wyszukaj wbudowanej w windows i daj na wyszukiwanie hosts


(Sketchofdream) #20

zrobilam to juz dawno..

nie ma hosts

Złączono Posta : 17.07.2006 (Pon) 17:21

jest tylko C:\Windows\System32\drivers\etc\lmhosts