Zamulający komp a w szczególności dźwięk

Hej, praktycznie od samego początku pracy z nowym laptopem acer aspire (intel core duo2 1,66 - 2gb pamieci ) miewalem problemy z zacinaniem sie kompa. wyglądało to tak że podczas pracy na kompie nagle wszytko się zacinało na kilka sekund, włącznie z dźwiękiem, który brzmiał jak zacięta płyta w radiu. od wczoraj sprawa wygląda tak, że dżwiek czy w winampie czy podczas oglądania filmów tnie się i poprostu spowalnia. nie spowalnia tak, że brzmi jak bełkot jakiejś flegmy tylko znowu jest motyw “zacinającej sie płyty” jednak nie jest tak że wszystko się zacina a tylko sam dżwięk muli. przykładowo obraz w filmie idzie normalnie choć wydaje mi się że momentami i obraz zaczyna zwolniać choć jest to trudne do wychwycenia. spradziłem kompa ad aware profesional i spy botem no i nic nie wykryło. cały czas chodzi avast. łączenie z internetem jest na tym samym poziomie. zużycie procka i pamięci raczej na normalnym poziomie. tyle że widze że ogólnie cały komp zwolnił. o wiele dłużej sie włancza z jakiś 2min weszło chyba nawet na ok. 7-9min. wolniej otwieraja się aplikacje. przy wypalaniu płytki bufer w nero nie mógł przeskoczyć 50%. przeinstalowałem kodeki ale nic nie dało, tak sobie wkręciłem że może cos mi muli z tego powodu a przy odinstalowywaniu kodeków wyskoczyło mi ze brakuje jakiś wpisów ( kluczy ) i przyznam szczerze, że co jakiś czas majstruje w jv16 i ostatnio wykasowałem jakieś wpisy z rejestru ale tylko te bezpieczne do usunięcia.

proszę serdecznie o pomoc. wrzuce scan z hijack i silent runners. dodatkowo wrzuce log z hijack który zrobiłem miesiąc temu tak dla porównania może to pomoże dojść do jakiś wniosków. naprwde nie chce formatowac dysku, wolę walczyć.

dziekuje za wszelką pomoc.

pozdrawiam.

1. Świeży scan z hijack’a.
  1. Stary scan z hijack’c ( tak kontrolnie ;0) )
  1. Wrzutka z slent runners.

"

to by było wszystko. dziękuje. pozdrawiam