Zamulony IE 8 Win Vista 64+ Babylon toolbar, Baylon search


(Marianexx) #1

Witam wszystkich, pewnie odgrzewam temat zamulenia IE 8 Windows Vista home Premium 64+ przez Babylon toolbar, Baylon search i inne draństwa.

Dlatego też potrzebuję pomocy od kogoś kto ogarnia ten temat czyszczenia rejestru i usuwania tego typu udziwnień.

Ja osobiście odinstalowałem wszystko co mi nie pasowało tzn. wszelki programy typu Babylon toolbar, search czy search conduit itp. ale z rejestrem jeszcze nigdy nie walczyłem.

Dlatego nie chcę nabroić większego babola niz jest.

W ogóle nie wiem skąd takie coś się bierze? Zawsze pilnuje się przy różnych instalacjach, teraz był tylko update adobe Flasch player sugerowany.

Przeskanowałem Programem OTL i podrzucam linki do raportów:OTL http://wklej.to/egZXp ,OTL Extras http://wklej.to/FVHPO

Jak ktoś może, nich pomoże. Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam

M


(adam9870) #2
  • [*:1bzfdv1c]Uruchom OTL 8a17003bc16f962f.jpg

(Marianexx) #3

OK!

Biorę się do dzieła.

-- Dodane 10.10.2012 (Śr) 20:49 --

@eddie71

Założyciel posiada Windows Vista Home Premium a Internet Explorer 8 :slight_smile:

działam dalej.. może pomoże [-o<

-- Dodane 11.10.2012 (Cz) 12:58 --

@adam9870

Przeskanowałem i wykonałem skrypt w OTL oraz w AdwCleaner i podsyłam raporty:

  1. Raport po wykonaniu skryptu 2012-10-10: OTL http://wklej.to/xrVOp i Extras http://wklej.to/R86aj

  2. Raport po wykonaniu skryptu ale przed uruchom OTL w dniu 2012-10-11: http://wklej.to/R9tYm

  3. Raport po wykonaniu skanowania i wyczyszczenia w AdwCleaner w dniu 2012-10-11: http://wklej.to/2z9Y4, http://wklej.to/InIjX

Wnioski!

Przed skanowaniem:

komputer potrafił się uruchamiać ponad 45 minut i internet Explorer mulił nie miłosiernie, po prostu nie dało się przeglądać

Po skanowanie:

primo: trochę pomogło jeżeli jest jedno okno i tylko jedno okno z jedną kartą, to jest OK! Jeżeli jest więcej kart w oknie lub więcej okien to zamula.

secundo: z pojedynczymi hasłami typu "kotek" czy grafiką w jednym oknie jedną kartą nie ma problemu po prostu błyskawica ale jak już chce wejść do jakiegoś portalu to zamula

wchodzi ale zamula. Wejście na http://www.go2.pl około 5 min.

tertio: po wejściu śmiga jak wściekły !!

Pytanie czy podmianę hosta wykonać przed instalacją IE 9, czy po instalacji ???

Jeżeli masz jeszcze jakieś sugestie to podrzuć proszę ??

Pozdrawiam

M


(eddie71) #4

Masz nieaktualną Javę.

Sprawdzenie czy Java jest aktualna:

http://www.java.com/pl/download/installed.jsp

Klikasz w przycisk "Weryfikacja wersji oprogramowania Java"

Jak odinstalować starszą wersję Javy:

http://www.java.com/pl/download/uninstall.jsp

Zaleca się zainstalowanie Javy w wersji 7 (obecnie JRE 7u7)

http://www.java.com/pl/download/manual.jsp#win

lub

Jeśli upierasz się aby pozostać w wersji 6 (obecnie JRE 6u35)to link do pobrania:

http://www.java.com/pl/download/manual_v6.jsp

Można też do odinstalowania i usunięcia śladów starej Javy użyć programiku(0,13 MB) JavaRa: